07 / 05 / 2024

Deprem konutlarının teslimleri 2 ay içinde başlayacak! Bakan Özhaseki, yeni şehirlerin özelliklerini anlattı!

Deprem konutlarının teslimleri 2 ay içinde başlayacak! Bakan Özhaseki, yeni şehirlerin özelliklerini anlattı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem konutlarıyla ilgili teslim tarihini verdi. İşte Bakan Özhaseki'nin o açıklamaları...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ABD'de gerçekleştirilen “Dünya Şehirler Günü ve Sıfır Atık Girişimi Programı Basın Bilgilendirme Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Mehmet Özhaseki, BM Genel Merkezi Sekretarya Binası’nda yapılan toplantıdaki açıklamasında “Dünya Şehirler Günü” etkinliklerinin 31 Ekim’de İstanbul’un Üsküdar ilçesinde düzenleneceğine dikkat çekti ve etkinliğin “Herkes için Sürdürülebilir Kentsel Gelişimin Finansmanı” temasıyla düzenleneceğini dile getirdi. 

Konuşmasında şehirleri inşa etmenin önemine vurgu yapan Özhaseki, "Şehirlerdeki hayat standardını artırabilmek ve sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla finansman meselesi önemli bir noktada bulunuyor. Özellikle dünya genelinde yaşanan afetler sebebiyle kentlerin büyük kayıplar verdiği bir dönemde bu yılki ‘Dünya Şehirler Günü’ temasının herkes için sürdürülebilir kentsel geleceğin finansmanı olarak belirlenmesi oldukça yerinde ve önemli olmuştur" dedi ve kentleri hazırlarken sürdürülebilirliği merkeze aldıklarının altını çizdi. 

Deprem konutlarının teslimleri 2 ay içinde başlayacak! Bakan Özhaseki, yeni şehirlerin özelliklerini anlattı!

DEPREM KONUTLARININ TESLİMLERİ 2 AY İÇİNDE BAŞLAYACAK 

Bakanlığın resmi sitesinde yer alan habere göre; Bakan Özhaseki, Türkiye’nin en fazla deprem riski taşıyan 5 ülkeden birisi olduğuna dikkat çekti ve geçtiğimiz yüzyılda ana kara üzerinde 60'tan fazla yıkıcı deprem yaşandığını söyledi.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük deprem ile ilgili de açıklamalarda bulunan Özhaseki, "50 binden fazla vatandaşımızı kaybettiğimiz üst üste iki büyük depremi yaşadık. O depremlerde hasara uğrayan şehirlerimiz, ilçelerimiz ve köylerimiz çok eski ve tarihi yerleşim yerleriydi. İçlerinde yüzlerce yıllık eserlerin bulunduğu şehirlerdi. Yaşanan depremler sebebiyle 680 binden fazla konut ve 170 bin civarında da ticari alanımız yerle bir oldu" diyerek, birinci işlerinin depremzedelerin bir an önce güvenli konutlarına kavuşması olduğunu söyledi. 

Deprem konutlarının teslimleri 2 ay içinde başlayacak! Bakan Özhaseki, yeni şehirlerin özelliklerini anlattı!

"Şu anda 200 binden fazla konutun inşaatına devam ediyoruz. İnşası biten konutları iki ay sonra teslim etmeye başlayacağız" ifadelerini kullanan Bakan Özhaseki, diğer yandan da evini güvenli zeminlerde dönüştürmek isteyen vatandaşlar için başlatılan Yerinde Dönüşüm projesinin sürdürüldüğünü, 210 bin başvuru aldıklarını dile getirdi. 

Yerinde Dönüşüm sürecine hükümet olarak hibe ve kredi desteği sağladıklarının altını çizen Özhaseki, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde en kısa sürede vatandaşlarımızı güvenli, iklim dostu ve Sıfır Atık uyumlu konutlarına taşımakta kararlıyız" açıklamasında bulundu. 

Deprem konutlarının teslimleri 2 ay içinde başlayacak! Bakan Özhaseki, yeni şehirlerin özelliklerini anlattı!

ŞEHİRLER SIFIR ATIK İLKELERİNE GÖRE İNŞA EDİLİYOR 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Anadolu coğrafyasında son bin senede meydana gelen en büyük felaket olduğuna vurgu yapan Bakan Mehmet Özhaseki, "Biz afetten zarar gören şehirlerimizi güvenli, mahalle kültürüne uygun ve iklim dostu yapılar olarak yeniden inşa ediyoruz. Yeni konut ve iş yerlerimizi Sıfır Atık uyumlu şekilde hazırlarken aynı zamanda akıllı kentler konseptine uygun bir şekilde tasarlıyoruz" şeklinde konuştu. 

Özhaseki, konuya ilişkin açıklamasını "Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi'ne ulaşabilmek için kaynak için ham madde, kullanılan atık oluşumunun engellenmesi, geri dönüşüm, israfın son bulması gibi konuları da gündemimize alarak İstanbul'da tartışmak istiyoruz" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni karar resmen yürürlüğe girdi!

Yeni asgari ücret 18,813 TL mi olacak? İşte gündemde konuşulan yeni yıl maaşları...

200 bin TL'nin faizi ne kadar? İşte tek tek açıklanan o son dakika rakamları!

Kıdem tazminatı kalkıyor mu? Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı


Geri Dön