18 / 05 / 2024

Deprem sigortasına Japon modeli getirildi!

 Deprem sigortasına Japon modeli getirildi!

Deprem sigortasında devlet katkısının önemini vurgulayan Sompo Japan Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Shinobu Arimoto, Japonya'daki deprem sigortası sisteminin Türkiye'de uygulanmasının faydalı olacağını belirtti



Türkiye'de deprem konusunda hükümet desteğine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Sompo Japan Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Shinobu Arimoto, Japonya’da bireysel sigorta alanlarında, devletin yardımının oldukça tatminkar olduğuna dikkat çekti. 


Arimoto “Japonya’da deprem sigortasından daha düşük vergi almıyor. Ayrıca doğal afet sayılacak çok büyük depremlerde de tazminatlar devlet tarafından ödeniyor”dedi.


Türkiye’den memnun 


özellikle İstanbul’un gün geçtikçe büyüyen şehir olduğuna işaret eden Arimoto “Devlet yardımı olmadan deprem sigortası satıldığında, sigorta primleri çok yükseliyor. Reasüranstan dolayı da prim artışı söz konusu. Devletin bir şekilde deprem sigortasına desteği gerekiyor. Japonya’daki deprem sigortası sistemini Türkiye’de de uygulamak istiyoruz” şeklinde konuştu. 2012 yılının ilk çeyreğindeki sonuçlan değerlendiren Shinobu Arimoto, şirketlerindeki yetenekli 


Yöneticiler ve personel sayesinde pazardaki yerlerini kârlılıkla sürdürdüklerini belirtti. 2011 yılını planladıkları şekilde tamamladıklarını söyleyen Arimoto, şirketin 2012 yılı brüt primlerinde yüzde 30’luk bir artış olduğunu ifade ederek, 2012 yılının ilk 3 ayında da oldukça iyi bir büyüme kaydettiklerini vurguladı. Türkiye’de Sompo Japan’m olumlu gelişmeler gösterdiğini belirten Arimoto “Çeçen 1.5 yıla baktığımızda, buradaki satın almanın oldukça fayda sağlayacaktır" dedi.


Geri Dön