28 / 07 / 2024

türkiyede japon sigorta düzeni

türkiyede japon sigorta düzeni

Deprem sigortasında devlet katkısının önemini vurgulayan Sompo Japan Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Shinobu Arimoto, Japonya'daki deprem sigortası sisteminin Türkiye'de uygulanmasının faydalı olacağını belirtti

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

Türk Nippon Sigorta'dan konut sigorta poliçelerinde yenilik! 

Türk Nippon Sigorta, konut sigortası ürününde yenilik gerçekleştirdi. Yapılan yenilikle Türk Nippon Sigorta; avantajlı teminatlar ile ürün içeriğini zenginleştirdi. 

10 soruda DASK tüm detaylarıyla!

Bütün konutları ödenebilir primler karşılığında depreme karşı sigorta güvencesi altına almak için kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), her geçen gün güçlenerek vatandaşın umudu oluyor. DASK’ın hedefi, adım adım Türkiye’deki tüm binalara sigorta yapılması. 

Türk Alman Üniversitesi yeni binaları açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Türk-Alman Üniversitesi Yeni Binalarının açılış törenine katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Erdoğan; "Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Türk-İtalyan Üniversitesi gibi ortak üniversitelerin kurulmasına ilişkin çalışmalar devam ediyor." dedi...

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Türk Nippon sigorta hedeflerinin üzerinde büyüdü!

2017 yılında özellikle bireysel ve orta ölçekli işletmelerin sigorta ürünleri ile sağlık sigortalarına ağırlık veren Türk Nippon Sigorta, yüzde 57 oranında büyüdü. Genel Müdür Dr. E. Baturalp Pamukçu, “2018’de de bu alanlarda aktif bir oyuncu olarak büyümemizi sürdüreceğiz” diyor...

Türk ve Japon müteahhitler rotasını Afrika'ya çevirdi!

Afrika ülkelerinde Çinli müteahhitlerden memnuniyetsizlik olduğunu ifade eden TMB Başkan Vekili Talu, Afrika ülkelerinde "Afrika'da Türk-Japon ortaklığına ihtiyaç var. Şu anda Japonlarla gidip oradaki işlere talip olma zamanı." söyledi.

Müteahhitlik sektöründe Türk-Japon iş birliği!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yaptığı açıklamada, "Türk ve Japon iş birliği müteahhitlik sektöründe üçüncü ülkelerde 'sakura' (kiraz çiçeği) kadar muhteşem ve güzel olacak." dedi.

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kuruluyor!

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kurulmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi. Komisyonda ayrıca Ankara'da "Ostim Teknik Üniversitesi" kurulmasına ilişkin tasarının kabulüne de karar verildi.

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Pendik'te kuruluyor!

Sabiha Gökçen Havalimanı bölgesinde kurulması öngörülen Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kurulmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Baumit ısı yalıtımında sigorta güvencesi sunuyor!

2016’da dış cephesini ısı yalıtımı yaptırıp binalarının enerji performansını artırarak EKB almak isteyenler için Baumit, ürün kalitesinin yanı sıra sigorta güvencesi ile de özel bir hizmet paketi sunuyor.

Davutoğlu'ndan Japon Başbakanı'na mega proje çağrısı!

Türk-Japon İş Forumu'nda konuşan Başbakan Davutoğlu, "Japonlar'ı Türkiye'nin mega projelerinde görmek istiyoruz" dedi. Japon Başbakanı Abe ise yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin arttığını söyledi. İşte görüşmenin ayrıntıları...

türkiyede japon sigorta düzeni Haberi

türkiyede japon sigorta düzeni

Türkiye'de deprem konusunda hükümet desteğine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Sompo Japan Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Shinobu Arimoto, Japonya’da bireysel sigorta alanlarında, devletin yardımının oldukça tatminkar olduğuna dikkat çekti. 


Arimoto “Japonya’da deprem sigortasından daha düşük vergi almıyor. Ayrıca doğal afet sayılacak çok büyük depremlerde de tazminatlar devlet tarafından ödeniyor”dedi.


Türkiye’den memnun 


özellikle İstanbul’un gün geçtikçe büyüyen şehir olduğuna işaret eden Arimoto “Devlet yardımı olmadan deprem sigortası satıldığında, sigorta primleri çok yükseliyor. Reasüranstan dolayı da prim artışı söz konusu. Devletin bir şekilde deprem sigortasına desteği gerekiyor. Japonya’daki deprem sigortası sistemini Türkiye’de de uygulamak istiyoruz” şeklinde konuştu. 2012 yılının ilk çeyreğindeki sonuçlan değerlendiren Shinobu Arimoto, şirketlerindeki yetenekli 


Yöneticiler ve personel sayesinde pazardaki yerlerini kârlılıkla sürdürdüklerini belirtti. 2011 yılını planladıkları şekilde tamamladıklarını söyleyen Arimoto, şirketin 2012 yılı brüt...