05 / 05 / 2024

Deprem sonrası karavanlar yok satıyor! Herkes karavana hücum ediyor!

Deprem sonrası karavanlar yok satıyor! Herkes karavana hücum ediyor!

Deprem felaketi, pazarda zaten bozuk olan arz-talep dengesini de daha da etkiledi. Deprem sonrası sığınılacak ya da deprem bölgesinden uzaklaşmayı hızlandıran araçlar için yüksek olan talep daha da yükseldi.



Sıfır kilometre araca bütçesi yeten vatandaşlar bayilere akın ederken, bütçesi yetmeyen vatandaşlar ise ikinci ele yöneldi. Zaten pandemide dörde katlanan karavanlar için ise bekleme süreleri bir seneyi bulabiliyor.

Otomotiv pazarında çip krizi ve tedarik problemleri yüzünden zaten sorunlu olan arz-talep sorunu deprem felaketleri sonrası daha da arttı. 

Deprem sonrası karavanlar yok satıyor! Herkes karavana hücum ediyor!

Arzu ettikleri sayıda otomobil ithal edemeyen şirketler araçları bayilere gelmeden daha yolda hatta üretim bandında satışa başladı. Hatta, bazı markalarda 2023 senesinin sonuna kadar olan kotalar dolduğu için sipariş sırasına da girmek mümkün olmuyor. 

Daha önce yatırım aracı olarak görülen otomobil, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 50 bine yakın insanın ölümüne neden olan 7.8 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük deprem felaketinin ardından sığınılacak bir alan olarak da görülmeye başlandı. Hal böyle olunca daha önce yaşanan büyük depremlerde olduğu gibi bütçesi yeten kişiler sıfır kilometre araç için bayilerde sıraya girmeye başladı.

İşte merak edilen bütün ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön