06 / 05 / 2024

Deprem sonrası konut krizi devam ediyor! Kiralar ikiye katlandı!

Deprem sonrası konut krizi devam ediyor! Kiralar ikiye katlandı!

Depremin etkilediği iller arasında yer alan Malatya'da konut krizi devam ediyor. Yüksek kiralar vatandaşı zor durumda bırakırken kira bedelleri 10 bin liraya kadar yükseldi.



Ülke genelinde, yüksek kira bedelleri vatandaşı madur etmeye devam ediyor. Yüksek kira bedellerindeki çözümsüzlük çığ gibi büyürken, deprem bölgesindeki kiralar görenleri hayrete düşürdü. Malatya'da en yüksek kira bedeli 5 ila 5 bin lira arasında iken deprem sonrası kiralar iki katına yükseldi. 

KONUT KRİZİ DEVAM EDİYOR!

Malatya'da, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremler büyük hasara yol açtı. Binlerce ev ve iş yeri yıkıldı. Şu anda, İkizce, Gelinciktepe ve Çamurlu bölgelerine yüksek katlı binalar, diğer ilçelere ise köy evleri inşa ediliyor.İlk aşamada 6,181, ikinci aşamada ise 1,700 konutun tamamlandığı Malatya'da, deprem konutları kiralanabilir durumda.

Deprem sonrası konut krizi devam ediyor! Kiralar ikiye katlandı!

KİRA BEDELLERİ İKİ KATINA YÜKSELDİ

Deprem öncesi Malatya'da en yüksek kira bedelleri 5 ila 6 bin lira iken şu anda kiralar 10 bin liraya kadar yükseldi. Depremzedeler için yapılan evler, kısa sürede kiralık ilan sitelerinde yayılmaya başladı. İlk başlarda nadiren karşılaşılan bu ilanlar, son günlerde oldukça yaygın hale geldi.

Yaklaşık 120 bin kişi konteynerlerde yaşam mücadelesi verirken, Malatya'da konut sorunu hala çözüme kavuşmuş değil. Fahiş kira artışları ise kiracıları oldukça zor durumda bırakıyor. Kentte en düşük kira bedeli 10 bin TL'ye kadar yükseldi. İkizce'deki deprem konutları için talep edilen kira bedelleri ise kiracıları daha da köşeye sıkıştırıyor.

TOKİ EVLERİNDE KİRALAR 13 BİN 500 LİRAYA KADAR YÜKSELİYOR

Özellikle İkizce'deki  TOKİ  konutlarında, 8 bin TL'den başlayan kiralık ilanları, 13 bin 500 TL'ye kadar yükseliyor. 3+1 deprem konutları için verilen kiralık ilanlarında, evlerin kiraya verildiği ücretler arasında 8 bin, 11 bin 500 ve 13 bin 500 TL gibi rakamlar bulunuyor.

TOKİ teslimlerinde son dakika! Kahramanmaraş'ta 15 bin 980, Malatya'da 7 bin 881 deprem konutu sahiplerine teslim edildi

Deprem bölgesindeki 400 bine yakın hak sahibine müjde: Bakan Özhaseki resmen açıkladı! 

 


Geri Dön