04 / 05 / 2024

Deprem sonrası Tiny House ve karavanlara resmen talep yağdı!

Deprem sonrası Tiny House ve karavanlara resmen talep yağdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremler sonrasında karavan ve tekerlekli mobil evlere (tiny house) resmen talep yağarken, üreticiler siparişleri yetiştirmekte zorluk çekiyor.



Toplu yaşama geçildiğinde beri insanların isteklerinde her zaman varolan “kendisine özel alanlarda sakin yaşam ihtiyacı” son senelerde artış göstermeyi sürdürüyor. Tüm dünyada dengeleri alt üst eden salgınlar ve doğal afetler sonrası insanların yaşam alanı arayışları da farklılık göstermeye başladı.

Evlerden çıkamadığımız ya da evlere giremediğimiz dönemlerde en özel alternatif olan mobil evler, karavanlar ya da prefabrik yapılar önemli bir sektör oldu.

Deprem sonrası Tiny House ve karavanlara resmen talep yağdı!

Verilen detaylara göre, izole yaşam tercih edenlerin ev konforunda konaklayabildiği, oturma ve yatak odalarının yanı sıra banyo ve tuvalet gibi ihtiyaçların tümüne yanıt veren bu araçlar, 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden sonra yeniden gündeme geldi. Hem pratik kullanım hem de istenilen yere kurulum imkanı sağlayan karavanlara özellikle deprem bölgesinden adeta talep yağıyor. Üreticiler, aynı zamanda kullanıcıları güvenli yaşamla da bir araya getiren karavan talebinin onlarca kat arttığını söylüyor. Üreticiler hali hazırda taleplere yetişmek amacıyla gece gündüz çalışırken, yoğun mesainin aylarca devam etmesi bekleniyor.


Geri Dön