27 / 04 / 2024

Deprem korkusu karavan ve tiny house taleplerini artırdı! 

Deprem korkusu karavan ve tiny house taleplerini artırdı! 

Deprem korkusu vatandaşların tiny house ve karavanlara olan talebini artırdı. Depremle yüzleşen vatandaşlar daha dayanıklı ve taşınabilen karavanlara yönelmeye başladı.



Ülkemizde meydana gelen depremler vatandaşların taleplerini etkiledi. Deprem korkusu içinde yaşayan vatandaşlar, depremde daha sağlam ve güvenli olması açısından tiny house ve karavanlara yönelmeye başladı.  

2023 YILININ SON ÇEYREĞİNDE YÜZDE 45 ORANINDA İLGİ GÖRDÜ!

Karavan ve taşınailir evler 2023'ün son çeyreğinde yüzde 45 oranında ilgi gördü. İnsanlar, bu seçeneklerle deprem riskinden uzaklaşmayı hedefliyor.

KARAVAN VE TİNY HOUSELARA TALEP ETTI

Karavan ve Tiny House'lar, son yıllarda taşınabilir olmaları ve depreme dayanıklı olmaları nedeniyle insanların ilgisini daha çok çekiyor. Şehir hayatının getirdiği sorunlar ve doğal afetlerle mücadele etme isteği, mobil yaşam trendini artırıyor.

Karavan sahipleri, riskli durumlarda ve ihtiyaç duyduklarında güvenli bir yere gidebilme imkânına sahip oluyorlar. Ayrıca, dışarıda kalmak zorunda kaldıklarında karavanlarında konaklayabiliyorlar.

Bu yeni yaşam trendi, Türkiye'de konut tercihlerini değiştirirken, karavan ve Tiny House üreticileri de talebi karşılamak için farklı projeler geliştiriyorlar.

Deprem korkusu karavan ve tiny house taleplerini artırdı! 
GÜVENLİ KONUT ARAYIŞI İÇİNDELER...

Karavan sektörü temsilcilerinden İdeal Caravan Genel Müdürü Mehmet Kaya, "Türkiye'nin deprem gerçeğiyle yüzleştiği özellikle son birkaç yılda, vatandaşlar güvenli konut arayışlarında sıra dışı çözümlere yöneliyor. Karavan ve Tiny House'lar bu çözümler arasında yer alıyor.

Güvenli yaşam endişesi karavan yaşamını alternatif olarak karşımıza çıkarıyor. Son istatistiklere ve bize gelen taleplere baktığımızda karavana olan talepte %45 seviyelerinde bir artış gözlemliyoruz" dedi.

Karavan yaşamı genellikle doğayla iç içe, ve esnek tatil anlamları taşırken özellikle deprem bölgelerinde farklı anlamlar taşıdığına dikkat çeken Mehmet Kaya, "Barınma adına toplumsal yapıyı etkileyen doğal afetler, karavan yaşamını da bir alternatif olarak ortaya çıkarıyor.

Görülen o ki ilerleyen zamanlarda deprem gibi doğal afetler toplumun farklı ve güvenli barınma arayışını hızlandıracağını öngörüyoruz" dedi.

Hızlı yatırım geri dönüşü gibi avantajlar tiny house’lara ilgiyi artırdı!

Yeni trend: Bungalov ve Tiny House

Geri Dön