24 / 05 / 2024

Deprem sonrası yatay mimariye ilgi arttı!

Deprem sonrası yatay mimariye ilgi arttı!

Gaziantep ve Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremler sonrasında mega kent İstanbul’da ev almak isteyenlerin ilgisi yatay mimariye kaydı.  



Depreme hazır geliştirildi

Paylaşılan detaylara göre, 300 kişiyi aşkın mimar, inşaat mühendisi, jeoloji mühendisi, yerbilimci kadrosu, elektrik mühendisi, makine mühendisi ve ülkemizin en iyi üniversitelerinde görev alan danışman öğretim üyeleri ile bugüne kadar 2 milyon metrekareye yakın inşaat geliştiren Ege Yapı, tüm projelerinde en ileri inşaat teknolojilerini kullanmayı sürdürüyor. 

Bu anlamda sektörde öncü de olan Ege Yapı, ‘Cer İstanbul’u da depreme dayanıklı şekilde geliştirdi. Ulusal Deprem Yönetmelikleri'ne göre tasarlanan Cer İstanbul'un deprem analiz ve simülasyonları tatbik edildi. Yine verilen bilgiye göre, taşıyıcı yapı elemanları ve donatı miktarları çıkan sonuçlar doğrultusunda planlandı. Tüm binalar radye temel üzerine yapıldı. Projede yer alan bloklar, otopark katlarında birleştirildi. Bu sayede de tekil blokların yükleri, bütüncül planla tüm parsel alanına aktarıldı. Ayrıca C30 sınıfı beton, S420 demir kullanılan projenin zemin üzerindeki taşıyıcı sistemi tamamen çelik konstrüksiyon şeklinde imal edildi. Tüm merpenler ve asansör kuyuları da perde beton duvarlarla çevrelendi.

Deprem sonrası yatay mimariye ilgi arttı!

Lokasyonuyla dikkat çekiyor

Verilen bilgilere göre, Yedikule Hisarı’nın yanı başında, Tarihi Yarımada’nın büyüleyici güzelliklerine yürüme mesafesinde ayrıcalıklı bir yaşam sunan ve  Marmaray  Kazlıçeşme İstasyonu’nun hemen yanı başında yer alan Cer İstanbul; Avrasya Tüneli girişine 2 kilometre, D100 Karayolu’na 4 kilometre, Yenikapı Metro İstasyonu’na 3,5 kilometre ve Yenikapı Feribot İskelesi’ne de 3,4 kilometre mesafede bulunuyor.

2 bin metrekarelik açık hava müzesini de bünyesinde barındıran Cer İstanbul,  sanat tarihi ve arkeoloji danışmanları ile birlikte aslına uygun restore edildi. Dubai Cityscape Awards’ta ‘Az Katlı Konut Projesi’ kategorisinde birinci olan ve bu alanda Türkiye’den ödül kazanan tek proje olan Cer İstanbul, aynı zamanda Forbes tarafından “Bölgesinin Getiri Potansiyeli En Yüksek Konut Projesi” seçilmişti. 

Cer Loft'ta ön satışlar başladı! Cer Loft nerede? İşte Cer Loft 11 Mart 2023 fiyat listesi

Cer Loft'un yeni etabı 24 ay 0 faiz fırsatıyla ön satışta! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Türkiye'ye maliyeti 126,3 milyar dolar olacak! Zararlar kalem kalem hesaplandı! 


Geri Dön