20 / 05 / 2024

Deprem uzmanı 'Endişe ediyoruz' diyerek il il açıkladı! Deprem riski olan iller hangileri? Hemen bakın!

Deprem uzmanı 'Endişe ediyoruz' diyerek il il açıkladı! Deprem riski olan iller hangileri? Hemen bakın!

Prof. Dr. Naci Görür yaptığı son açıklamada ‘endişe ediyoruz’ diyerek risk altında olan şehirleri bir bir açıkladı. İşte peş peşe açıklanan o iller...



Mynet'te yer alan habere göre; Naci Görür, Adana havzası ve İskenderun yöresinin ardından Marmara Denizi’nin güneyi, Çanakkale, ve Bursa için de dikkatli olunmasını söyledi. 

Naci Görür, açıklamasında "Keza İzmir yarımadası ve çevresi… Akdeniz kıyılarımızda Antalya, Muğla bölgesindeki kıyı kesimleri dikkatli olmalı. Kuzey Anadolu Fayı üzerinde Erzincan, Bingöl, Karlıova arasında büyük bir deprem bekliyoruz" ifadelerine de yer verdi. 

Deprem uzmanı Endişe ediyoruz diyerek il il açıkladı! Deprem riski olan iller hangileri? Hemen bakın!

Jeolojik verilere göre Hakkari'nin de sıkıntılı olabileceğine vurgu yapan Naci Görür, "Bizim dile getirdiğimiz büyük depremler 6 ve üstü diye düşünülebilir" açıklamasında bulundu. 

Naci Görür Kahramanmaraş'taki deprem sonrasında yaptığı açıklamalarda, "Bugünkü deprem yeri için dedim ki buradaki yerel yöneticiler sayın valilik, sayın belediye başkanı özenli olun dikkatli olun" diye konuştu. 

Deprem uzmanı Endişe ediyoruz diyerek il il açıkladı! Deprem riski olan iller hangileri? Hemen bakın!

Konu ile ilgili "Şimdi bu 2022-23 arasında defalarca söylememize rağmen o bölgedeki hiçbir yerel yöneticiden en ufak bir tepki dahi almadık biri de ‘Ya hocam siz bunu söylüyorsunuz da neye göre söylüyorsunuz’ diye ne sordu ne de ‘ne yapabiliriz’ demedi" açıklamalarına yer veren Naci Görür, bu Doğu Anadolu fayı üzerinde depremlerin olabileceğini öngördüklerini ifade etti. Görür, açıklamasında "Bingöl, Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman valilikleri ve belediye başkanları ile de görüştüm. İnönü Üniversitesi’nde konuşmalar yaptım. Malatya’da 3 sefer halka hitap ettim. Burada depremin olabileceğini söyledim" şeklinde konuştu. 

Deprem vergisinde 23 yıllık tahsilat 88 milyar lira!

Deprem bir kez daha acı gerçeği yüzümüze vurdu! 10 ilde konutların yüzde 44'ü deprem sigortalı

AFAD gönüllüsü nasıl olunur? AFAD gönüllüsü olmak için ne gerekli? AFAD gönüllüsü deprem bölgesine nasıl gider?

 


Geri Dön