18 / 05 / 2024

Deprem uzmanından korkutan açıklama! İstanbul'daki enkaz 24 saat çalışılsa bile 3-5 senede kaldırılır! 

Deprem uzmanından korkutan açıklama! İstanbul'daki enkaz 24 saat çalışılsa bile 3-5 senede kaldırılır! 

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depreminin Marmara Bölgesi'nde ekonominin çarklarını durduracağına dikkat çekti. İşte Görür'ün o açıklamaları...



Gazete Duvar'ın aktardığına göre; Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli hale getirmek için kenti oluşturan yönetim, halk, altyapı, yapı stoku, çevre ve ekosistem, ekonomi parametrelerinin öncelikle depreme dirençli olmasının gerekli olduğuna dikkat çekerek; "Hatay’a sorduğunuzda ‘Bizim her şeyimiz tamamdı’ derlerdi. Şimdi bakın bakalım. İzmir’de yapıyı yeniden yaparsınız. Ama İzmir’in çevresini kirletirseniz burada yaşam mümkün olmaz. Havası, gölleri kirlenmiş bir İzmir sizi yaşatmaz, hastalıklar sizi yok eder" diye konuştu. 

İSTANBUL'DA 35 MİLYON TON MOLOZ OLUŞUR 

Olası büyük İstanbul depremi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Naci Görür, "Altyapı çok önemli. İstanbul 16 milyon. Kanalizasyon sistemini çöktüğünü düşünün ki bana göre çökecek. İstanbul’un hali ne olacak? Kirlenmiş çevreyi temizleyemezsiniz" diye konuştu. 

Deprem uzmanından korkutan açıklama! İstanbul daki enkaz 24 saat çalışılsa bile 3-5 senede kaldırılır! 

Yapı stoku, depreme hazırlık denildiğinde akıllara yalnızca yapı stokunun geldiğine değinen Görür, yapı stokunun depreme dirençli yapılacağını beliterek, "Çevre, milyonlarca ton deprem molozu var. İstanbul’da deprem olsa 35 milyon ton moloz ortaya çıkıyor. Gece gündüz 24 saat 30 tonluk kamyonla taşırsanız 3-5 yılda anca bitirirsiniz" açıklamasında bulundu. 

Bunun ardından atıklar, usulüne uygun şekilde bertaraf edilmezse biyokimyasal reaksiyonların başlayacağının altını çizen Görür, "Zehirli toksit maddeler yağmurla birlikte yeraltı sularına, göle, barajlara götürüyor bütün bunlar besin zinciri olarak soframıza geliyor" şeklinde konuştu. 

Deprem uzmanından korkutan açıklama! İstanbul daki enkaz 24 saat çalışılsa bile 3-5 senede kaldırılır! 

İSTANBUL DEPREMİYLE MARMARA'DA EKONOMİ ÇARKLARI DURACAK

İstanbul ve Marmara depreminin Marmara bölgesindeki ekonominin çarklarını durduracağına vurgu yapan Prof. Dr. Naci Görür, açıklamasında "Beklediğimiz İstanbul depremi Marmara bölgesindeki ekonominin çarklarını durduracak. İş dünyası biz depreme hazırız diyemez. Marmara bölgesi üretim, sanayi ve ticaretin yüzde 60’ı ve daha fazlasını kapsıyor. Bu çarklar durduğu zaman, üretemez olduğu zaman bu ekonomiyi 2 sene içinde eski kapasite kavuşturamazsınız" ifadelerine yer verdi ve 10 yıla kendine getirilemeyeceğini belirtti. 

"Ekonominin çarkları durduğu Marmara bölgesinde, Türkiye ekonomik olarak diz üstü çöker" diyen Naci Görür, ekonomik bağımsızlığın yitirileceğini dile getirdi. 

Naci Görür’den İzmir için deprem uyarısı!

İstanbul depremi kaç şiddetinde olacak? En çok nereleri etkileyecek? Uzmanlar peş peşe açıkladı! Hangi uzman ne diyor?

İstanbullulara şok uyarı: Marmara fayı kırıldı, kırılacak! İstanbul depremi için kritik veriler peş peşe açıklandı!

Geri Dön