26 / 05 / 2024

Depremde zarar gören araçlar için kasko süreci nasıl olacak? İşte detaylar

Depremde zarar gören araçlar için kasko süreci nasıl olacak? İşte detaylar

Kahramanmaraş merkezli art arda yaşanan iki büyük deprem binlerce de konutun yıkılmasına neden olurken, onlarca kişi de yaşamını yitirdi. Tüm Türkiye yaraların bir an evvel sarılması için harekete geçerken, DASK ve kasko ile ilgili detaylar yeniden gündeme düştü. İşte tüm detaylar...



ARAÇ SAHİBİ DEPREMDE HAYATINI KAYBETTİYSE TAZMİNATI NE OLACAK? 
Deprem sebebiyle araç sahibi vefat etmişse kaskodan tazminat alabilmek için mirasçısı başvuruyor. Bu başvuru mirasçılık belgesi ile yapılabiliyor. Aynı şekilde bu tazminat DASK için de geçerli.

'KASKON VARSA HASARINI ALIRSIN’ 
Deprem otomatik teminattır. Kaskon varsa hasarını alırsın. İnsanların zorunlu deprem sigortası, konut sigortası, iş yeri ve kasko poliçelerinin yapmalarının ne kadar önemli olduğunu gördük. Felaket yaşıyoruz ama geride kalan vatandaşların zor durumda kalmaması zarar görmemesi için sigortanın önemi bir kez daha ortaya çıktı.”

12 SORUDA DASK! 
Deprem bölgesinde, 10 ilde toplam zorunlu deprem sigortalı konut sayısı 1.3 milyonun biraz üzerinde. Bu da her iki konuttan birinin sigortalı olduğu anlamına geliyor. Konutların büyük çoğunluğu yıkık olduğu için de bölgede konut hasarlarının çoğunluğu zorunlu deprem sigortası kapsamında DASK tarafından karşılanacak. Peki, DASK'ta sigortalılar hasar almak için ne yapacak? Hürriyet gazetesi yazarı Noyan Doğan, DASK konusunda merak edilenleri yazdı:


Geri Dön