27 / 04 / 2024

Google ve Renault arasında imzalar tamam! Elektrikli araçlar için anlaştılar

Google ve Renault arasında imzalar tamam! Elektrikli araçlar için anlaştılar

Google ve Renault Grubu, gelecekteki elektrikli araçlar için gelişmiş bir yazılım platformunu geliştirmek için anlaşma imzaladı.



ABD merkezli teknoloji devi Google ve Fransız otomobil üreticisi Renault, ilk olarak 2018 yılında Android işletim sistemini otomobillere getirmek ve uygulamak için anlaşma imzalamıştı.

Google ve Renault Grubu, yeni bir anlaşmaya daha imza attı. Bu anlaşma kapsamında Google ve Renault Grubu, gelecekteki araçlar için gelişmiş bir yazılım platformunu geliştirecek.

İki şirket arasındaki yeni anlaşma sadece Renault değil; Dacia, Alpine ve Mobilize markalarını da kapsıyor.

Anlaşma ile ilgili yapılan açıklamaya göre, “yazılım tanımlı araç” alt yapısı Android Automotive işletim sistemi üzerinde kurulacak. Söz konusu yazılımın Google’un bulut sunucularıyla tam entegre olması planlanıyor.

Otomobil, sorununu kendi kendine çözecek

Google ve Renault’nun yazılım iş birliği birçok yeniliğin de kapısını açmış olacak. Bu anlaşma sayesinde sanal simülasyon ortamında yapay zeka testleri gerçekleştirilecek. Bununla birlikte gerçek zamanlı teşhis sayesinde otomobil, eğer bakıma ihtiyaç varsa sürücüye haber verecek ya da sorunu kendi kendine çözecek.


Geri Dön