06 / 05 / 2024

Depremde zarar gören araçlar için kasko süreci nasıl olacak? İşte detaylar

Depremde zarar gören araçlar için kasko süreci nasıl olacak? İşte detaylar

Kahramanmaraş merkezli art arda yaşanan iki büyük deprem binlerce de konutun yıkılmasına neden olurken, onlarca kişi de yaşamını yitirdi. Tüm Türkiye yaraların bir an evvel sarılması için harekete geçerken, DASK ve kasko ile ilgili detaylar yeniden gündeme düştü. İşte tüm detaylar...



DASK 10 ili etkileyen depremde hasar ödemeleri için harekete geçti. Türkiye’nin her yerinden DASK ve konut sigortası poliçesi başvurularında artış görülüyor. Peki depremde zarar gören araçlar ne olacak? Araç sahibi depremde hayatını kaybettiyse tazminatı ne olacak? Merak edilen sorular yanıtlandı.

‘PİYASA RAYİÇ BEDELİNİ ALABİLİYORLAR’ 
Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı, Milliyet’e yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

“10 ili etkileyen depremde binlerce araç pert oldu. Deprem nedeniyle aracı zarar gören kişinin kasko poliçesi yoksa zararı kendisi karşılayacaktır. Ama kasko poliçesi varsa poliçelerde deprem teminatı var. Tüm poliçelerde otomatik deprem teminatı oluyor ve bu yüzde 100 karşılanıyor. Arabası mesela pert olduysa bu aracın piyasa rayiç bedeli ne ise çok hızlı bir şekilde alabiliyorlar.

ARAÇTA KISMİ HASAR VARSA KASKO KARŞILIYOR MU? 
Araçlarda kısmi hasar varsa ona gelen eksperimiz karar veriyor. Önce hasar dosyası açılıyor eksper gelip görüyor diyor ki ‘bu pert, ya da tamir edilebilir’. Tamir masrafları karşılanıyor. Ondan sonra serviste yapılıp araç teslim de edilebiliyor.

BÜTÜN KASKO POLİÇELERİNDE DEPREMLE İLGİLİ TEMİNAT VAR MI? 
Deprem otomatik teminattır. Kişi kendisi ben istemiyorum diyorsa çıkarılabiliyor. Ya da dar kapsamlı kaskolar var bunlar kapsama girmiyor. Grev, lokavt, terör, hırsızlık, yangın bunlar otomatik teminatlardır ve kasko tarafından karşılanır.


Geri Dön