06 / 05 / 2024

Depremden etkilenen okullar tahliye ediliyor!

 Depremden etkilenen okullar tahliye ediliyor!

İstanbul'da 26 Eylül’de yaşanan 5.8’lik deprem sonrası okullarda hasar tespit ve düzeltme çalışmaları devam ediyor. Birçok okulda meydana gelen hasar nedeniyle eğitime ara verildi…



Küçükçekmece Gültepe İlkokulu'nda depremden sonra gerçekleştirilen teknik inceleme sonrasında binada hasar tespit edilmesi üzerine eğitime ara verilmesi kararı alındı.


Anadolu Ajansı'nın haberine göre, okul velilerinden Tülay Çetinkaya, geçtiğimiz hafta gerçekleşen deprem sonrası eğitime 2 gün ara verildiğini belirtti.

Okulun incelenmesinden sonra derslere tekrar devam edildiğini söyleyen Çetinkaya, ''Okulun arka tarafındaki kolonlarda patlama varmış. Bugün de bize 'Depremden dolayı başka okula aktarılma ihtimali var.' dediler. Bugün de sınıfta dolaplardaki çocukların eşyalarını almaya geldik. Velilerin çoğu eşyalarını almış. Kalan arkadaşlar da eşyalarını almaya geliyor.'' dedi.

Okuldaki diğer velilerden biri olan Ejder Gökdemi ise, okulda çatlakların olduğunu ifade ederek, ''Sonuç belli olana kadar okul tatil yapıldı. Bugün gelen öğrenciler alınmamış okula. Veliler eşyalarını almak için geliyor.'' şeklinde konuştu. 

Avcılar'daki Alsancak İlk ve Ortaokulu tahliye edildi

İstanbul Silivri açıklarında meydana gelen deprem nedeni ile Avcılar Alsancak İlk ve Ortaokulu boşaltıldı. Öğrenci velilerinden Nuray Özkan, okulun içine girdiklerinde sallandığını hissettiklerini belirterek, "Bizim devletten beklentimiz, okul bahçemiz o kadar büyük bir alan ki buraya bir prefabrike kurulsun, bizi başka okullara göndermesin. Gerekirse biz veliler olarak maddi açıdan elimizden ne gelirse destekte bulunacağız. Sözünü veriyoruz." dedi. Özkan, okulun nereye taşınacağı hakkında Milli Eğitim Bakanlığından verilecek kararı beklerini söyledi. 

 Depremden etkilenen okullar tahliye ediliyor!

Üniversiteli öğrenciler fakültelerinin faaliyete geçmesini istiyor

Avcılarda yer alan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi öğrencileri, derslerinin aksamaması depremde hasar gören okullarının ders işlenebilir duruma getirilmesi talebinde bulundular. Öğrencilerden Gülbin Didar Şahin, "Deprem farkındalığı yaratarak kampüsümüzün içerisinde bulunduğu zor sürece devleti ve halkı dâhil etmek istiyoruz. İçeride bırakın ders görmeyi, içine girilmeyecek durumda fakülteler." şeklinde ifadelerde bulundu. Öğrenciler kirişlerde ve kolonlarda kesme çatlağı bulunan binalarda ders işlediklerini iletti.

Tekirdağ’da depremden etkilenen okul binası boşaltıldı!

İÜ Avcılar Veterinerlik fakültesi binası yıkılıp yeniden yapılacak!


Geri Dön