28 / 04 / 2024

Adıyaman'da depremden etkilenen okulların tekrar yapımı TBMM'de!

Adıyaman'da depremden etkilenen okulların tekrar yapımı TBMM'de!

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremden sonra zarar gören okullar için verilen konteynerlere ve okulların tekrar yapımına ilişkin soru önergesi hazırlandı..



Adıyaman da depremden etkilenen okulların tekrar yapımı TBMM de!


CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremden sonra zarar gören okullar için verilen konteynerlere ve okulların tekrar yapımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Salıcı sorularını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sordu.


Salıcı önergesinde "5.5-5.8 şiddetinde depremin meydana geldiği Adıyaman Samsat ilçesi hakkında 7 Mart 2017 günü konuya ilişkin açıklamalarda bulunana İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, ilçede 2 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etmişti. Öte yandan ilçe merkezindeki 6 okulunda deprem yüzünden hasar meydana geldiğini söyleyen Kızılkaya, çarşamba gününden itibaren öğrencilerin çadırlarda eğitim göreceğini, 15 gün sonra ise Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) tarafından oluşturulacak konteyner kentte eğitimlerini devam ettireceklerini kaydetmişti." dedi.


"İlçede bulunmuş olduğumuz ziyaretler kapsamında hala sürecin eksikliklerle devam ettiği zor ortamlarda eğitim yapılmaya çalışıldığı çok net bir şekilde tarafımızca görülmüştür." şeklinde açıklamalarda da bulunan Salıcı Bakan Yılmaz'a 4 soru sordu.


Salıcı'nın soruları

1- Okullar için kaç konteyner verilmiştir? Verilen konteynerler kaç metre kareden oluşmaktadır?


2- Okulların tekrar yapılması için Milli Eğitim Bakanlığınca ilgili Bakanlıklarla görüşülüp bir tarih belirlenmişmidir? Belirlenmiş ise ne zamandır? Bu tarih kış gelmeden önce midir?


3- Konteynerlerin sıcak havalarda çok sıcak, soğuk havalarda çok soğuk olduğu düşüldüğünde; önlemler almak için (ısınma ve havalandırma gibi) neler yapılmıştır ve yapılmaktadır?


4- Öğrencilere yaşamış oldukları deprem sonrasında psikolojik destek hizmeti verilmiş midir? Ayrıca konu kapsamında seminer, deprem olduğunda yapılacaklar hakkında eğitim, destek ve sosyal yardım gibi çalışmalar yapılmış mıdır veya yapılmakta mıdır?





Geri Dön