12 / 05 / 2024

Adıyamanda depremden zarar gören okullar

Adıyamanda depremden zarar gören okullar

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremden sonra zarar gören okullar için verilen konteynerlere ve okulların tekrar yapımına ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Şanlıurfa'da depremden zarar gören 180 küçük işletmeye 10 milyon lira hibe desteği...

Şanlıurfa'da, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından gerçekleştirilen "Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programı" kapsamında 180 firmaya 10 milyon 305 bin lira destek verildiği açıklandı. İşte haberin detayları...

Deprem bölgesinde yarı devlet destekli projeye başlanıyor! Evini kendin yap projesinde yarısını devlet hibe ediyor! 

Depremden etkilenen 11 ilin hızla kalkındırılması için proje çalışmaları devam ediyor. Vatandaşların evlerine, esnafların ise iş yerlerine hemen kavuşması için dönüşüm projeleri detayları belli oldu.  TOKİ rezerv alanı haricinde depremden zarar gören evlerin yerine konut yapılabilecek. 

Depremden zarar gören iller Cazibe Merkezleri Programı kapsamına alındı

Kahramanmaraş depreminden etkilenen ve afet bölgesi ilan edilen illerde yapılacak olan yatırımlar cazibe merkezi programı kapsamında en üst teşviklerden yararlanabilecek.

Bilirkişiler tek tek açıkladı: Deprem bölgesinde ağır hasar gören konut sayısı 507 bin!

Depremden zarar gören şehirlerde incelemeler yapan akademisyen bilirkişiler, ağır hasar gören konut sayısıNIN 507 bin olduğunu söyledi. İşte detaylar...

İMKON'DAN yapıların depremden az zarar görmesi için 10 öneri! 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, yapıların depremden en az zarar görmesi amacıyla yapılması gerekenlere ilişkin 10 öneri paylaştı.

Tarım Bakanlığı’ndan çiftçilere peş peşe müjde! Resmi Gazete’de yayımlandı! Çiftçiler bu habere çok sevinecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla, depremden zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'nden kullandıkları 'düşük faizli' kredi borçlarına belli koşullar altında erteleme hakkı tanındı.

İş Bankası’ndan alkışlanacak hareket! Deprem bölgesine 10 milyar liralık kaynak aktaracak!

Geçen hafta yaşanan deprem felaketlerinin ardından toplumun her kesimi ve iş dünyası el birliğiyle imkanlarını depremden zarar görenler için seferber ederken, İş Bankası da bölgedeki vatandaşlarımıza yönelik geniş kapsamlı afet yardım paketini açıkladı.

BM'den afet bölgesine 3 bin çadır 

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği, Kahramanmaraş'ta yaşanan ve tüm dünyayı hüzüne boğan depreme kayıtsız kalmadı ve zarar görenlere destek amacıyla Türkiye'ye 3 bin çadır gönderdi.

Son dakika… Depremzedelerin kart limitleri artırıldı!

Depremden zarar gören vatandaşlar için kredi, taksit, vergi ödemesi gibi farklı konularda kolaylıklar sağlayacaklar kararlar, birbiri ardına hayata geçiriliyor. Maaş ve destek ödemeleri bölgede yaşayan vatandaşlar için öne çekilirken, son karar BDDK’dan geldi.

Yaralar sarılmaya başlıyor! Depremzedelere bir yardım eli de onlardan geldi

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezüslü deprem sonrası, depremden zarar gören vatandaşların mağduriyeti giderilmesi için Türkiye'de faaliyet gösteren uluslararası markalarda üzerine düşeni yapmaya başladı.

Depremden etkilenenler dikkat! İşsizlik ödeneği o tarihte yapılacak! İşte detaylar…

Depremden etkilenenlerle ilgili adımlar atılmaya devam ediyor. İşsizlik ödeneği o tarihte yapılacak! İşte detaylar…

İş dünyasından bir destek daha! MÜSİAD deprem bölgesinde konteyner kent kuruyor

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD'ın depremden etkilenen vatandaşlar için Kahramanmaraş'ta 1000 tane konteyner evi bulunan geniş kapsamlı Konteyner Kent kurulacağını açıkladı.

Deprem bölgesi Gaziantep'te 17 bin 27 çadır ve 1522 konteyner kuruldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Gaziantep'te 17 bin 27 çadır ve 1522 konteynerin kurulumunun yapıldığını belirtti. İşte ayrıntılar...

Adıyamanda depremden zarar gören okullar Haberi

Adıyamanda depremden zarar gören okullar


CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremden sonra zarar gören okullar için verilen konteynerlere ve okulların tekrar yapımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Salıcı sorularını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sordu.


Salıcı önergesinde "5.5-5.8 şiddetinde depremin meydana geldiği Adıyaman Samsat ilçesi hakkında 7 Mart 2017 günü konuya ilişkin açıklamalarda bulunana İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, ilçede 2 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etmişti. Öte yandan ilçe merkezindeki 6 okulunda deprem yüzünden hasar meydana geldiğini söyleyen Kızılkaya, çarşamba gününden itibaren öğrencilerin çadırlarda eğitim göreceğini, 15 gün sonra ise Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) tarafından oluşturulacak konteyner kentte eğitimlerini devam ettireceklerini kaydetmişti." dedi.


"İlçede bulunmuş olduğumuz ziyaretler kapsamında hala sürecin eksikliklerle devam ettiği zor ortamlarda...