29 / 04 / 2024

Şanlıurfa'da depremden zarar gören 180 küçük işletmeye 10 milyon lira hibe desteği...

Şanlıurfa'da depremden zarar gören 180 küçük işletmeye 10 milyon lira hibe desteği...

Şanlıurfa'da, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından gerçekleştirilen "Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programı" kapsamında 180 firmaya 10 milyon 305 bin lira destek verildiği açıklandı. İşte haberin detayları...



Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasından (ŞUTSO) tarafından yapılan açıklamaya göre, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton ile ŞUTSO Başkanı Mehmet Yetim ile bazı küçük işletme sahipleri bir araya geldi. Burada konuşma yapan Vinton, Şanlıurfa'nın da dahil olduğu deprem bölgesindeki işletmelere yönelik uyguladıkları destek programı ile ilgili ilişkin bilgiler berdi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde Şanlıurfa'nın diğer illere göre daha az hasar aldığını aktaran Vinton, kentte 2 bin 700 civarında işletmenin depremde ya yıkıldığını ya da ağır hasar aldığını belirtti.

Bu kapsamda da Vinton, UNDP olarak daha fazla destek sunmak, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak için çabalarını sürdüreceklerini bildirdi. ŞUTSO Başkanı Mehmet Yetim ise hibe programı kapsamında 180 işletmeye toplam 10 milyon 305 bin lira destek sağlandığını kaydetti. Yetim, "Bu desteğin verilmesinde temel kriter, işletmelerimizin aldığı hasar durumunun ağırlığıdır. 

Temel amacımız, hiçbir işletmemizin mağdur edilmemesi, hepsinin üretim ve istihdamlarını sağlayarak kalkınması için mümkün mertebe destek sunmaktır." diye konuştu. Mehmet Yetim, desteklerinden dolayı UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton'a plaket takdim etti.

UNDP NEDİR NE İŞ YAPAR?

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) / T.C. Dışişleri Bakanlığı Örgütün Amacı: Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) yoksulluğun ortadan kaldırılması ve eşitsizliklerin ve dışlanmanın azaltılması için çalışmaktadır.

Şanlıurfa da depremden zarar gören 180 küçük işletmeye 10 milyon lira hibe desteği...

UNDP TÜRKİYE'DE NE ZAMAN KURULDU?

Türkiye-UNDP ilişkileri 1950'li yıllara kadar uzanmaktadır. Bu tarihten sonra da Türkiye'de, UNDP'nin teknik yardımı kapsamında gerçekleşen sosyal ve ekonomik alanda birçok proje hayata geçirilmiştir. UNDP'nin  Ankara  Ofisi, 1965 tarihinde kurulmuştur. UNDP'nin Türkiye'de uyguladığı projeler üç ana başlık altında toplanmaktadır.

UNDP KAÇ ÜLKE YER ALIYOR?

UNDP, yaklaşık yüz yetmiş ülke ve bölgede çalışarak yoksulluğu ortadan kaldırmaya, eşitsizlikleri ve dışlanmayı azaltmaya ve ülkelerin ilerlemeyi sürdürebilmeleri için direnç oluşturmaya yardımcı olmaktadır.

PTT hesaplarınızı kontrol edin! Hesaplara 2.125 TL yardım parası yatırıldı...

Deprem bölgesindeki KOBİ'lerin destek ödemeleri resmen başladı! KOSGEB desteğine başvuran hemen baksın!

KOSGEB'in deprem desteğine 2 haftada 718 başvuru geldi! Ödeme tarihi önümüzdeki hafta belli oluyor


Geri Dön