27 / 04 / 2024

KOSGEB'in deprem desteğine 2 haftada 718 başvuru geldi! Ödeme tarihi önümüzdeki hafta belli oluyor

KOSGEB'in deprem desteğine 2 haftada 718 başvuru geldi! Ödeme tarihi önümüzdeki hafta belli oluyor

KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, depremden etkilenen 11 ilde bulunan işletmelere yönelik başlatılan 450 milyon dolarlık deprem destek paketine, Diyarbakır’dan 2 haftada 718 başvuru yapıldığını açıkladı.



KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, depremden etkilenen 11 ilde bulunan işletmelere yönelik başlatılan 450 milyon dolarlık deprem destek paketine, Diyarbakır'dan 2 haftada 718 başvurunun yapıldığını belirtti.

2 HAFTADA 718 BAŞVURU GELDİ!

İbrahimcioğlu, Diyarbakır Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda KOBİ’ler, sanayiciler ve esnafa 'Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi’ni tanıttı.  KOSGEB’in 32 yıldan bu yana KOBİ’lere hizmet ettiğini belirten İbrahimcioğlu KOSGEP aracılığıyla dünya bankası iş birliğiyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın himayelerinde verilecek olan bu destek ile KOSGEB’in kendi kanun kapsamındaki işletmelere verileceğini açıkladı.

Bu işletmeler belirlenen şartlar dahilinde Çevre Şehircilik Bakanlığının e-Devlet üzerinden alınan hasar tespit raporuna göre bu destekten faydalanabilecek.

2 haftada 718 tane işletmenin başvuru yaptığını belirten İbrahimcioğlu, ''Diyarbakır’ın potansiyeli ‘Ne kadar başvurabilir?’ diye biz değerlendirme yaptığımızda, hasar tespitleri değerlendirmiştik. Yaklaşık 2 bin tane işletmenin potansiyel olarak başvurmasını, başvurabileceğini gördük. Şu anda 2 haftada 718 başvuru var, fena değil. Ama yeterli de değil.'' diyerek  başvuruların daha hızlı yapılmasını belirtti.

DESTEK ÖDEMELERİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BELLİ OLACAK

Belirtilen, hesap numarasına tek seferde ödemelerin yapılacağını söyleyen İbrahimcioğlu ''Önümüzdeki haftalarda bu ödemelerin de olacağını bu kapsamda ödeme talepleri de gelmeye başladığını söyledi.

Onayla beraber hesap numaralarına önümüzdeki hafta içerisinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı aracılığıyla ödemdelerin yapılacağı günün müjdesini verecek.

KOSGEB in deprem desteğine 2 haftada 718 başvuru geldi! Ödeme tarihi önümüzdeki hafta belli oluyor

250 BİN LİRADAN 650 BİN LİRAYA KADAR DESTEK ÖDEMESİ

Diyarbakır’da, projeden yaklaşık 2 bin işletmenin faydalanacağını belirten İbrahimcioğlu, ödemelerin de hızlı bir şekilde yapılacağını belirtti.

2 bin işletmeyle aldığında bu desteği ortalama 400 bin lira, her bir işletmemiz destek alırsa, 250’den 650 bin liraya kadar destek veriliyor.

Neredeyse 800 milyon lira hızlı bir şekilde ticaretin çarklarını döndürecek şekilde bir nakit para enjekte edilmiş olacağını söyleeyn İbrahimcioğlu ''Bu ticaretin çarklarında bu paranın kaldıraç etkisi neredeyse 8 milyara ulaşır. Çünkü birleriniz borcunu öder, öbürü malını alır, belki başka bir ihtiyacını görür, diğeri dükkanının tamir edilmesi gereken yerin bakımını yapar.'' dedi.

Deprem bölgesindeki 11 ilde KOSGEB'e destek başvurusu 45 bine ulaştı!

KOSGEB, KOBİ destek turunda Gaziantep'te faaliyetlerini sürdürüyor

Geri Dön