27 / 04 / 2024

KOSGEB, KOBİ destek turunda Gaziantep'te faaliyetlerini sürdürüyor

KOSGEB, KOBİ destek turunda Gaziantep'te faaliyetlerini sürdürüyor

Deprem bölgesinde KOSGEB ve Dünya Bankası iş birliği ile hayata geçirilen "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı” (GTO) toplantı kapsamında anlatıldı.



Gaziantep'te, "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı” Gaziantep  Ticaret Odası tarafından düzenlenen toplantı kapsamında anlatıldı.

Yeniden ayağa kalkma, toparlanma sürecinde en kritik konulardan birinin finansmana erişim olduğunu kaydeden Yıldırım, “Finansman sadece fiziki hasar almış işletmeler için değil tüm işletmeler için gerekli. Çünkü hepimiz bölge ekonomisindeki zincirin bir halkasıyız. Bu destek programı hassasiyet içeriyor olmasından çok fazla memnuniyet duymaktayız.. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye ifadelerini kullanıldı.

Gaziantep Ticaret Odası olarak KOSGEB gibi uluslararası fon kaynakları marifeti ile depremde hasar alan KOBİ’lerin toparlanma sürecini desteklemek istediklerini ve bu alanda çalıştıklarını kaydeden Yıldırım, “Gerçekçi olalım toparlanmamız uzun sürecek… Ve bu süreçte daha kapsamlı desteklere ihtiyaç duyacağız. Bu kapsamda, ben inanıyorum ki her zaman KOBİ’lerimizin yanında olan KOSGEB önümüzdeki zamanlarda da bu tür programları işletmelerimizin istifadesine sunacaktır” diye konuştu.

 KOSGEB, KOBİ destek turunda Gaziantep te faaliyetlerini sürdürüyor

GAZİANTEP'TEN 3 BİN BAŞVURU YAPILDI

KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu ise "450 milyon dolar şu an 12 milyar lira. Buna göre, 12 milyar lira 11 ile gidecek gözüküyor. Dolayısı ile size düşmeyecek fakat yanınızdaki işletmelere düşecek ve size borcunuzu da ödeyecek duruma gelecek.. Diğer bir işletme ise sizden mal alacak. Böylelikle buradan 12 milyar liralık bu destek paketi 11 il içerisinde de bir ekonomik sinerji yaratmış olacak. Bu rakamın çarpan etkisi ise 10 kat olabilecektir" ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar destek programına 3 bini Gaziantep, 30 bin başvurunun olduğunu söyleyen İbrahimcioğlu, şöyle devam etti: “Gaziantep'te bu desteğe başvuru sayısı 3 bin civarında. Bu 1 milyara lira yakın bir destek oluyor ve bu para Gaziantep'e gelecek. Yeni programlar için uluslararası kuruluşlarla görüşüyoruz. Biz ekibimizle bu gayretin içerisindeyiz."

Deprem bölgesindeki KOBİ'lere destekler 1 ay içinde yatacak! SON DAKİKA! KOSGEB tek tek açıkladı!

KOSGEB'ten Deprem Bölgesini Canlandırma Destek Programı toplantısı!

KOSGEB'ten deprem bölgesindeki işletmelere müjde! 450 milyon dolarlık kaynak dağıtılacak!


Geri Dön