29 / 04 / 2024

Deprem bölgesinde yarı devlet destekli projeye başlanıyor! Evini kendin yap projesinde yarısını devlet hibe ediyor! 

Deprem bölgesinde yarı devlet destekli projeye başlanıyor! Evini kendin yap projesinde yarısını devlet hibe ediyor! 

Depremden etkilenen 11 ilin hızla kalkındırılması için proje çalışmaları devam ediyor. Vatandaşların evlerine, esnafların ise iş yerlerine hemen kavuşması için dönüşüm projeleri detayları belli oldu.  TOKİ rezerv alanı haricinde depremden zarar gören evlerin yerine konut yapılabilecek. 



Depremden etkilenen 11 ildeki yapı çalışmaları hızla devam ediyor. Vatandaşların kısa sürede konaklama ve çalışma alanlarına dönebilmeleri için dönüşüm projeleri hız kazandı. Bu projelerin detayları ise belli oldu. Zemin çalışmalarının sağlam çıkması durumunda inşaat projelerinin başlaması bekleniyor. Yapılan evler ise ortak karar ile en fazla 5 katlı olacak. 

Yüzde 40-50 hibe desteği

İsteğe bağlı olarak yıkılan evin yerine yeniden ev yapılması mümkün olacak. Bu konut projesi için devlet yüzde 40-50 oranında uygun faizli ve esnek vadeli kredi imkânı tanıyacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanan Kabine, deprem bölgesindeki evlerin hızla tamamlanarak vatandaşlara teslim edilmesi konusunda yeni projeleri ele aldı. Depremzedelerin mağduriyetlerinin en kısa sürede giderilmesi ve güvenli konutlara kavuşmaları hedefiyle, Kabine üyeleri önemli görüşlerini paylaştı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem bölgeleri için yürütülen proje hakkında önemli bilgileri paylaştı. Yeni bir model üzerinde çalıştıklarını duyuran Özhaseki, dönüşüm projesi hakkındaki detayları anlattı.


Geri Dön