29 / 04 / 2024

Son dakika… Depremzedelerin kart limitleri artırıldı!

Son dakika… Depremzedelerin kart limitleri artırıldı!

Depremden zarar gören vatandaşlar için kredi, taksit, vergi ödemesi gibi farklı konularda kolaylıklar sağlayacaklar kararlar, birbiri ardına hayata geçiriliyor. Maaş ve destek ödemeleri bölgede yaşayan vatandaşlar için öne çekilirken, son karar BDDK’dan geldi.



Deprem felaketini yaşayan vatandaşlara yönelik farklı alanlarda kolaylıklar hayata geçiriliyor. Son olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) finans işlemlerine yönelik bir dizi karar aldı.

BDDK’nın depremin vurduğu 10 ili kapsayan yeni kararlarına göre, bölgedeki vatandaşların kredi kartı limitleri, kazanılan gelirin 8 katına varan oranda artırılabilecek. Kart borcunda asgari ödeme miktarı borcun yüzde 20’si ile sınırlandırılırken, kredi borcu olan vatandaşların ödemeleri de 6 ay ertelenecek.

 BDDK tarafından yapılan çalışmada, 10 ili yıkan depremlerden zarar gören vatandaşlara yönelik kredi kartı limitlerinin yükseltilmesi, kredi vadelerinin ve asgari borçların ötelenmesini de içeren birçok yeni karara imza atıldı.

 Son dakika… Depremzedelerin kart limitleri artırıldı!

ASGARİ TUTAR YÜZDE 20’YE DÜŞTÜ

Alınan kararlara göre, normal şartlarda yüzde 40’a kadar çıkan kredi kartlarında asgari ödeme tutarı yüzde 20 ‘ye düşürüldü.  

Posta Gazetesi’nin haberine göre kredi kartının limiti 25 bin liranın altında olan kişiler içinse,  asgari aylık ödeme tutarı, dönem borcunun yüzde 20’si oranında, limit miktarı 25 bin liranın üzerinde olanlarda ise aylık borcun yüzde 40’ı olarak uygulanıyor.  Depremzedelere ise,  limite bakılmaksızın asgari ödeme tutarı  miktarı sadece borcun yüzde 20’si kadar olabilecek.


Geri Dön