16 / 05 / 2024

Son dakika… Depremzedelerin kart limitleri artırıldı!

Son dakika… Depremzedelerin kart limitleri artırıldı!

Depremden zarar gören vatandaşlar için kredi, taksit, vergi ödemesi gibi farklı konularda kolaylıklar sağlayacaklar kararlar, birbiri ardına hayata geçiriliyor. Maaş ve destek ödemeleri bölgede yaşayan vatandaşlar için öne çekilirken, son karar BDDK’dan geldi.



KART LİMİTİ DE ARTTIRILDI

Yine depremzedeler için yapılan bir başka düzenleme de kredi kartları limiti konusunda oldu.  Kredi kartında verilecek limit tespit edilirken gelire göre dikkate alınan sınırlar yükseltildi.  Yeni kart çıkarıldığında limit prosedüre göre gelirin 2 katı, bir yıldan fazla kullanılan kartlar için gelirin 4 katı şeklinde hesaplanıyor.

Son dakika… Depremzedelerin kart limitleri artırıldı!

Kullanılan tüm kredi kartlarının limiti dikkate alınarak limit belirleniyor. Depremzedelere yönelik yapılan düzenleme ile toplam kart limiti, ilk yıl için kişinin aylık yaklaşık net gelirinin 4 katını, ikinci ve sonraki yıllar için ise 8 katını aşamayacak. Bu düzenlemeyle kart limitleri iki kat yükseltilmiş oluyor.

Öte yandan, kart borçlarının ertelendiği süre boyunca asgari tutar da dahil olmak üzere bankaların alacaklarını talep etmeyerek ödemesiz dönemler tanımlayabilmelerine imkan sağlandı.

İstanbul’da depremi en çok bu ilçeler hissedecek!

QNB Finansbank’tan ikramiye gibi kredi fırsatı! Başvurana 50 bin TL veriyor!

Benzin ve motorin fiyatlarına zam geldi mi? Kaç TL oldu? 12 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Çoğu kimse bilmiyor! Bunları yaparak EYT’den emekli olabilirsiniz!

Böyle yardım görülmedi! Bakanlık, tam 200 bin TL ev onarım desteği veriyor! Geri ödeme yok!


Geri Dön