28 / 04 / 2024

İş Bankası’ndan alkışlanacak hareket! Deprem bölgesine 10 milyar liralık kaynak aktaracak!

İş Bankası’ndan alkışlanacak hareket! Deprem bölgesine 10 milyar liralık kaynak aktaracak!

Geçen hafta yaşanan deprem felaketlerinin ardından toplumun her kesimi ve iş dünyası el birliğiyle imkanlarını depremden zarar görenler için seferber ederken, İş Bankası da bölgedeki vatandaşlarımıza yönelik geniş kapsamlı afet yardım paketini açıkladı.



Türkiye İş Bankası Grubu Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve toplam 10 şehri etkileyen deprem fekaletinin ardından AFAD’a 1 milyar lira bağış yaptığını açıkladı. Ayrıca grup inşa edilecek deprem konutları için de 1 milyar 750 milyon lira tutarında destek sağlayacak.

 İş Bankası’ndan alkışlanacak hareket! Deprem bölgesine 10 milyar liralık kaynak aktaracak!

Banka’dan yapılan yazılı açıklamada ayrıca, depremde ağır hasara uğrayan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ve tüm ilçeleri ile İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde, gerçek kişiler ile KOBİ’lere ve küçük olan ticari işletmelere (çiftçi ve esnaf dâhil) kullandırılan tüm bireysel ve ticari kredilerin ödemelerini, ek hesap, kredi kartı borçları ve gayrinakdi kredi komisyonları da dahil olmak üzere 31 Ağustos 2023’e kadar 6 ay süreyle faizsiz olarak ötelediğini bildirdi.

İş Bankası grubu ayrıca bölgedeki depremlerde hayatını kaybeden müşterilerinin tüm bireysel kredi borçlarını silme kararı aldıklarını belirterek, bölgede yaraları sarmak, üretim ve istihdam seferberliğini başlatmak amacıyla ilk aşamada 10 milyar liralık kaynak ayırdıklarını açıkladı.

ZOR GÜNLERDEN GEÇİYORUZ

Türkiye İş Bankası’ndan yapılan yazılı açıklamada, 10 şehrimizi etkileyen deprem felaketleri sebebiyle  ülkemizin çok zor günlerden geçtiği, kış şartlarının koşullarını daha da ağırlaştırdığı, felaketlerin yaralarını sarmak ve acıları bir nebze olsun hafifletmek amacıyla dayanışma içinde olmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön