12 / 05 / 2024

İş Bankası’ndan alkışlanacak hareket! Deprem bölgesine 10 milyar liralık kaynak aktaracak!

İş Bankası’ndan alkışlanacak hareket! Deprem bölgesine 10 milyar liralık kaynak aktaracak!

Geçen hafta yaşanan deprem felaketlerinin ardından toplumun her kesimi ve iş dünyası el birliğiyle imkanlarını depremden zarar görenler için seferber ederken, İş Bankası da bölgedeki vatandaşlarımıza yönelik geniş kapsamlı afet yardım paketini açıkladı.



KREDİLER FAİZSİZ ÖTELENECEK

İş Bankası’ndan alkışlanacak hareket! Deprem bölgesine 10 milyar liralık kaynak aktaracak!

Banka, yaptığı yazılı açıklamada;  yaşanan felakette ağır hasara uğrayan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ve tüm ilçeleri ile İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde gerçek kişiler ile KOBİ’lere ve bu ölçekten küçük olan ticari işletmelere yönelik genel bankacılık hizmetlerinden 31 Ağustos 2023’e kadar herhangi bir ücret ve masraf almayacağını duyurdu. Ayrıca kullandırılan tüm bireysel ve ticari kredilerin ödemelerini (ek hesap, kredi kartı borçları ve gayrinakdi kredi komisyonları da dahil olmak üzere), talebe bağlı olmaksızın 31 Ağustos 2023’e kadar 6 ay süreyle faizsiz olarak ötelenecek.

 KREDİ DESTEK PAKETLERİ

İş Bankası, ayrıca bölgede depremden olumsuz etkilenmiş durumda olan gerçek kişiler ile KOBİ’ler ve bu ölçekten küçük olan ticari işletmeler için hazırlanan 10 milyar lira büyüklüğündeki kredi destek paketlerini de duyurdu. Buna göre, depremin etkili olduğu illerde 6 ay ödemesiz, 36 aya kadar vadeli bölgeye özel, avantajlı faiz oranıyla kredi kullandırılacak. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön