02 / 05 / 2024

Depremden sonra kaç bebek doğdu? Sağlık Bakanı Koca açıkladı!

Depremden sonra kaç bebek doğdu? Sağlık Bakanı Koca açıkladı!

Deprem felaketinin ardından geçen 7 günde ortaya çok şaşırtan rakamlar çıktı. 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen ‘yüzyılın felaketi’nde şu ana kadar 24 bin 617 kişi hayatını kaybederken, depremin ardından doğan bebek sayısı da açıklandı.



Asrın felaketinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la birlikte Hatay'daki Acil Durum Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalar yaptı.

Bakan Koca, bölgede acil müdahale gerektiren hastaların sayısı azalırken nitelikli işlemlere ihtiyacın da arttığına dikkat çekti. Şimdiye dek bu tür hizmetler verilirken, yakın illere sevk yolunun tercih edildiğini belirten Koca afet bölgesinde artık nitelikli işlemlerin de yapılabilir hale geldiğini ve diğer illerden hekimleri de görevlendirmeye başladıklarını söyledi.

“KUDUZ VE TETANOS AŞISI GÖNDERİLDİ”

Depremden etkilenen illerde mobil eczanelerin de devreye girmeye başladığını belirten Koca, köylere de sağlık hizmetinin ulaştırılmaya devam edildiğini bildirdi.

Koca, felaketin ardından ortaya çıkabilecek enfeksiyonlara karşı gerekli tedbirler alındığını ve bölgeye tetanos ve kuduz aşısı sevk edildiğini söyledi. Diğer yandan halk Sağlığı merkezlerinin de hijyen malzemeleriyle ilgili destek sağladığına vurgu yapan Koca, “Bölgede sağlık sisteminin çalıştığını bir kez daha ifade etmek isterim. Devlet ve millet burada, sağlık ordumuz hizmet başındadır” ifadesini kullandı.


Geri Dön