29 / 04 / 2024

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasının sonuçları belli oldu!

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasının sonuçları belli oldu!

DASK'ın düzenlediği Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasını Karadeniz Teknik Üniversitesi ekibi kazandı. Bu yıl ilk kez düzenlenen yarışma, geleceğin inşaat mühendislerinin depreme dayanıklı bina tasarlama becerisini geliştirmeyi hedefliyor...



DASK'ın düzenlediği Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasını Karadeniz Teknik Üniversitesi ekibi kazandı. Bu yıl ilk kez düzenlenen yarışma, geleceğin inşaat mühendislerinin depreme dayanıklı bina tasarlama becerisini geliştirmeyi hedefliyor.


Türkiye'de ilk kez Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın finali İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Yarışma, geleceğin inşaat mühendislerinde depreme dayanıklı bina tasarımı becerisini geliştirerek, depremin yıkıcı hasara yol açmayacağı bir yapı stoğunun oluşmasına katkı sağlıyor. Yarışmada, 39 takım kendi tasarladıkları bina modelleriyle depreme meydan okudu. Birinciliği Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Tweezers takımı aldı. Takım üyeleri 10 bin liralık para ödülünün sahibi olurken üniversitelerine de deprem masası kazandırdı. İkincilik ödülünü Dokuz Eylül Üniversitesi alırken üçüncülük ödülü yine Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Portakule takımının oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Portakule takımı, yarışmacıların oylarıyla En İyi Yarışma Ruhu Ödülü'ne de layık görüldü. En İyi Deprem Performansı Özel Ödülü'nü ise Düzce Üniversitesi'nden Grup 81 aldı. En İyi Mimari Özel Ödülü ile En İyi İletişim Berecisi Ödülü Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden Grup 33'ün oldu. 


'FARKINDALIĞI ARTIRIN'

Yarışma finalinin açılışını Hazine Müsteşar Yardımcısı Burhanettin Aktaş, DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, DASK Yönetim Kurulu Üyesi ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik ile DASK Koordinatörü İsmet Güngör yaptı. Selamet Yazıcı şöyle konuştu: "Bu yarışmayı düzenlemekteki temel amacımız, güvenli yapılaşmaya dikkat çekmek, depreme karşı farkındalığı artırmak ve deprem sigortası yaptırmayı teşvik etmektir. Bunu yaparken de ilgi çekici temalar bulmaya çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu yarışmayı her yıl geliştirerek düzenli olarak yapmayı planlıyoruz."


Sabah 


Geri Dön