30 / 04 / 2024

Depreme dayanıksız çıkan İşkur binası tahliye edildi!

Depreme dayanıksız çıkan İşkur binası tahliye edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "Kentsel Dönüşüme yönelik çalışmaları kapsamında Kayseri'de risk tespiti için inceleme yapılan İŞ-KUR hizmet binası, depreme karşı dayanıksız çıkınca tahliye edildi...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamda illerdeki riskli binaların tespitini de yapıyor. Binaların tespiti, kamu görevlilerini beklemeden bakanlık tarafından yetki verilen kurum ve kuruluşlara yapılan başvuruların ardından da yapılabiliyor. Bu kapsamda Bakanlık tarafından yetki lisansı verilen Erciyes Üniversitesi bünyesinde oluşturulan uzman ekipler, talep üzerine Gevher Nesibe Mahallesinde yer alan Kayseri İŞ-KUR hizmet binasında da risk tespiti için çalışma başlattı. Yapılan incelemenin ardından binanın depreme karşı dayanıklı olmadığı belirlendi. Bunun üzerine harekete geçen il müdürlüğü gerekli yazışmaları yaptı ve İş-Kur Düvenönü'nde kiralanan başka bir binaya taşındı.

BİNA YIKILACAK
Yaşanan bu gelişmelerin ardından açıklama yapan İŞ-KUR Kayseri Müdürü Ahmet Ayçiçek, Erciyes Üniversitesinden gelen uzman ekibin yaptığı incelemelerin ardından hizmet binasının depreme karşı dayanıksız olduğu bilgisinin kendilerine iletildiğini söyledi. Bu nedenle başka bir binaya taşınmak zorunda kaldıklarını ve taşınma işlemini de 1 ay içerisinde tamamladıklarını belirten Ayçiçek.
bundan böyle Gülük Mahallesinde bulunan Düvenönü İs Merkezi'nde hizmet vereceklerini dile getirerek "İlerleyen günlerde depreme karşı dayanıksız çıkan bina yıkılacak. Bakanlığımız tarafından yeni bir hizmet binasının yapımı da gündemde" dedi.



Vizyon Kent Haber

Geri Dön