21 / 05 / 2024

Depreme karşı hangi sigortalar yapılır? Deprem sigortası evin ne kadarını karşılar?

Depreme karşı hangi sigortalar yapılır? Deprem sigortası evin ne kadarını karşılar?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evini koruma altına almak isteyenler, depreme karşı hangi sigortaların yapılacağını öğrenmek istiyor. İşte bu konudaki detaylar!



HAYAT SİGORTASI

Hayat sigortası borcunuz yoksa: Size bir şey olsa, ailenizin geçimi için kaç yıl süreyle kaç para lazım? Bir kişinin 5 yıllık kazancı hayat kaybı ya da sakatlığa karşı sigortalanır ise kendisi ve ailesi bu gelirin kaybedilmesine neden olan bir duruma uyum sağlamak için en azından 5 yıl kazanılır. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) 2021 yılı içinde hayat sigortalarında 5 milyar liranın üzerinde bir hasar ödemesi gerçekleştiğini belirtti.

SAĞLIK SİGORTASI

Kendiniz, eğer varsa eşimiz veya çocuklarımız için tıbbi masrafları karşılayacak özel sağlık sigortası ile beklenmedik sağlık harcamalarına daha hazır olmak mümkündür. Sigortalı olarak çalışmak çok önemli. Türkiye’de girişimci sayısı da her geçen gün artmaktadır ve en fazla ihmal ettikleri giderleri sigorta ödemeleri olabiliyor.

EV SİGORTASI

Evimizi ve değerli eşyalarımızı kapsayan DASK+konut sigortası. DASK zaten zorunlu ama DASK arsa payı arındırılmış bir bina inşaat maliyeti sigortası, bunu unutmamak gerekmektedir. Hem konut inşaatınızın DASK’ın kapsamının üzerinde olan kısmını hem de içindeki eşyalarımızın değerini düşünmelisiniz. Ancak bu anlatılanların DASK ile hiç alakası yoktur.  

ARAÇ SİGORTASI

Arabanızı korumak için trafik sigortası buna ek olarak kasko sigortalarında bile yüzde 100 yakalanamadı. Araç sigortası, en tecrübeli olduğumuz sigorta alanı ancak bu konuda daha çok araştırarak öğrenecekler bulunur.

Asgari ücretle çalışanlara duyuruldu! Resmi karar ile birlikte 6.000 TL'ye kadar...

Ocak enflasyon rakamları geldi! Emekli ve memurlara Temmuz ayında ne kadar zam alacak? İşte emekliler…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön