30 / 04 / 2024

Depreme karşı hangi sigortalar yapılır? Deprem sigortası evin ne kadarını karşılar?

Depreme karşı hangi sigortalar yapılır? Deprem sigortası evin ne kadarını karşılar?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evini koruma altına almak isteyenler, depreme karşı hangi sigortaların yapılacağını öğrenmek istiyor. İşte bu konudaki detaylar!



DEPREM SİGORTASI EVİN NE KADARINI KARŞILAR?

Binası zarar görenlere ödenecek birim fiyatı son olarak 25 Kasım 2022'de açıklandı. Zorunlu Deprem Sigortası yaptıran ve depremde konutları hasar gören vatandaşlar metrekare başına 3 bin 16 lira tazminat alacak. Bu bilgilere göre evi 100 metrekare olan birisinin alacağı tazminat miktarı 301 bin 600 lira olacaktır.

 Depreme karşı hangi sigortalar yapılır? Deprem sigortası evin ne kadarını karşılar?

DEPREME KARŞI HANGİ SİGORTALAR YAPILIR?

DASK YAPTIRMA ORANI

1999 depremin ardından devletin aldığı önlemlerden DASK yani afet sigortası yaptıranların sayısı artıyor. Türkiye’de ev sahibi olup da bu sigortayı yaptıranların oranı halihazırda yüzde 55-60 oranı arasındadır. Bunun dışında yapılabilecek sigortaları şu şekilde sıralayabiliriz...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön