28 / 04 / 2024

Ev kredisi alırken hangi sigortalar yapılır?

Ev kredisi alırken hangi sigortalar yapılır?

Ev kredisi alırken yapılan masraflar arasında başvuru sahibinin adına yapılan sigortalar da yer alıyor. Peki, ev kredisi alırken hangi sigortalar yapılır? Yapılan bu sigortalardan hangisi zorunlu? Hangisi zorunlu değildir?



Ev kredisi alırken hangi sigortalar yapılır?

Ev kredisi alırken yapılan masraflar arasında başvuru sahibinin adına yapılan sigortalar da yer alıyor. Kredi sürecinde DASK, konut sigortası, hayat sigortası ve ferdi kaza sigortası da yapılabiliyor.


Yapılan sigortalar arasında bir tek deprem sigortası olan DASK zorunlu sigorta oluyor. Geriye kalan sigortalar her ne kadar bankalar tarafından zorunlu olduğu belirtilse de kanunen böyle bir mecburiyet bulunmuyor.


Konut sigortası

Konut kredilerinde tüketicinin alacağı konutu doğal afet, hırsızlık, çeşitli sebeplerden oluşan hasar gibi durumlara karşı teminat altına alır. Konut sigortası yasa gereği kredi kullanırken yaptırılması zorunlu bir sigorta değildir. 


Hayat sigortası

Hayat sigortası bazı bankalar tarafından kredi kullanımında yaptırılması talep edilen ancak yasa gereği tüketicinin yaptırmak zorunda olmadığı ya da istediği farklı bir firmadan yaptırabileceği bir sigorta türüdür.


Ferdi Kaza sigortası

Ferdi kaza sigortası bazı bankalar tarafından kredi kullandırımı sırasında talep edilen ve kaza durumlarında kişinin zararlarını teminat altına alan bir sigorta türüdür. İhtiyaç ve konut kredisinde yaptırılması zorunlu değildir. Yalnızca önerilen bir alternatiftir.


Ev kredisi almak için gerekli belgeler!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön