11 / 05 / 2024

konut kredisine hangi sigortalar yapılır

konut kredisine hangi sigortalar yapılır

Ev kredisi alırken yapılan masraflar arasında başvuru sahibinin adına yapılan sigortalar da yer alıyor. Peki, ev kredisi alırken hangi sigortalar yapılır? Yapılan bu sigortalardan hangisi zorunlu? Hangisi zorunlu değildir?

Konut kredisi hesaplama tablosu Nisan 2024! En düşük faizli konut kredisini hangi banka veriyor? 

Konut kredisi hesaplama tablosu Nisan 2024 ev almak isteyenler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki en düşük faizli konut kredisini hangi banka veriyor? 

1,5 milyon TL'lık konut kredisine hangi banka ne kadar taksit yapıyor?

Konut kredisi çekmek için plan yapan vatandaşlar bankaların verdiği son kredi maliyetleri hakkında araştırma yapıyorlar. Buna göre, 1,5 Milyon Türk Lirası konut kredisi hangi bankada kaç Türk Lirası taksitle verilmekte?

Hangi evler konut kredisine uygundur?

Kamu ve özel bankalardan konut kredisi almak isteyenler "Hangi evler konut kredisine uygundur?" sorularına yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

Konut sigortası neden önemlidir? Konut sigortası hangi riskleri kapsar?

Konut sigortası, birçok olumsuz durumda konutların korunmasına yönelik birçok hak tanıyan bir sigorta türüdür. Yangın, deprem, hırsızlık ve su baskını gibi durumlarda işe yarayan bu sigorta türü zorunlu olmasa da yaptırılabilir. Peki konut sigortası neden önemlidir, hangi riskleri kapsar?

Konut kredisinde flaş gelişme! Bankalar en düşük oranları belirledi

Hayalindeki evi almak için konut kredisine başvuracak vatandaşları yakından ilgilendiren Ekim ayına ait konut kredisi faizleri duyuruldu. Peki, en düşük konut kredisi faizi hangi bankada olacak? İşte ayrıntılar...

5 soruda TOKİ Burdur Sosyal Konut Projesi 2022! Burdur ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

TOKİ Burdur konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Burdur ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

5 soruda TOKİ Çankırı Sosyal Konut Projesi 2022! Çankırı ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

TOKİ Çankırı konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Çankırı ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

6 soruda TOKİ Bolu Sosyal Konut Projesi 2022! Bolu ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

TOKİ Sosyal konut projesinin tüm detayları açıklandı. Türkiye'nin merakla beklediği TOKİ 2022 sosyal konut projesinin detayları belli oldu. TOKİ Bolu projesinde kaç konut yapılacak? TOKİ Bolu 2022 hangi ilçelerde yapılacak?

5 soruda TOKİ Denizli Sosyal Konut Projesi 2022! Denizli ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

TOKİ Denizli konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Denizli ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

5 soruda TOKİ Erzincan Sosyal Konut Projesi 2022! Erzincan ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak

TOKİ Erzincan konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Erzincan ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

5 soruda TOKİ Eskişehir Sosyal Konut Projesi 2022! Eskişehir ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak

TOKİ Eskişehir konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Eskişehir ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

6 soruda TOKİ Bitlis Sosyal Konut Projesi 2022! Bitlis ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

TOKİ Sosyal konut projesinin tüm detayları açıklandı. Türkiye'nin merakla beklediği TOKİ 2022 sosyal konut projesinin detayları belli oldu. TOKİ Bitlis projesinde kaç konut yapılacak? TOKİ Bitlis 2022 hangi ilçelerde yapılacak?

5 soruda TOKİ Hakkari Sosyal Konut Projesi 2022! Hakkari ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak

TOKİ Hakkari konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Hakkari ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

konut kredisine hangi sigortalar yapılır Haberi

konut kredisine hangi sigortalar yapılır

Ev kredisi alırken hangi sigortalar yapılır?

Ev kredisi alırken yapılan masraflar arasında başvuru sahibinin adına yapılan sigortalar da yer alıyor. Kredi sürecinde DASK, konut sigortası, hayat sigortası ve ferdi kaza sigortası da yapılabiliyor.


Yapılan sigortalar arasında bir tek deprem sigortası olan DASK zorunlu sigorta oluyor. Geriye kalan sigortalar her ne kadar bankalar tarafından zorunlu olduğu belirtilse de kanunen böyle bir mecburiyet bulunmuyor.


Konut sigortası

Konut kredilerinde tüketicinin alacağı konutu doğal afet, hırsızlık, çeşitli sebeplerden oluşan hasar gibi durumlara karşı teminat altına alır. Konut sigortası yasa gereği kredi kullanırken yaptırılması zorunlu bir sigorta değildir. 


Hayat sigortası

Hayat sigortası bazı bankalar tarafından kredi kullanımında yaptırılması talep edilen ancak yasa gereği tüketicinin yaptırmak zorunda olmadığı ya da istediği farklı bir firmadan yaptırabileceği bir sigorta türüdür.


Ferdi Kaza sigortası

Ferdi kaza...