01 / 05 / 2024

Depremin ekonomik yıkımı da ortaya çıktı! İşte şok eden rapor!

Depremin ekonomik yıkımı da ortaya çıktı! İşte şok eden rapor!

Büyük felaketin ardından geçen 7 gün içinde Türkiye her geçen dakika artan can kayıplarına ağlarken, depremin Türkiye ekonomisine etkisi de hazırlanan şok bir raporla belirlendi. Buna göre asrın depreminin ülke ekonomisine etkisi ne kadar olacak?



Deprem felaketleri, sadece can ve bina kayıplarına neden olmuyor. Yer altında yaşanan büyük hareket, önüne ne katarsa yıkarken, aynı zamanda ekonomik olarak da büyük yıkımlara neden oluyor.

Depremin ekonomik yıkımı da ortaya çıktı! İşte şok eden rapor!

Şu an yitirilen canlar için kahrolduğumuz günlerde bunun etkisi çok fazla hissedilmese de, ilerleyen günlerde büyük felaketin ekonomik yıkımı da gün yüzüne çıkacak ve geride kalanları ne denli etkilediği görülecek.

Türkiye’yi vuran felaketin 7. gününde ortaya çıkan bir rapor, depremin yaralarının ekonomik olarak da sarılmasının sanıldığından çok daha güç olacağını ortaya koydu.

Kısa adı TÜRKONFED olan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED), deprem felaketinin ekonomiye etkileri üzerine hazırladığı rapor, inanılmaz rakamı ortaya koydu.

1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi'ne ait verilerin referans alınarak hazırlanan raporda; Kahramanmaraş depremlerindeki can kaybının 72 bin 663 olabileceği öngörüsünde bulunuldu.


Geri Dön