01 / 05 / 2024

Depremin yaraları sarılıyor! Hatay’da ‘İGSAŞ Yaşam Kent’ açıldı!

Depremin yaraları sarılıyor! Hatay’da ‘İGSAŞ Yaşam Kent’ açıldı!

 İGSAŞ, 6 Şubat’ta meydana gelen depremden en fazla etkilenen illerden Hatay'ın İskenderun ilçesine toplam 213 konteynerlik İGSAŞ Yaşam Kent kuruldu.



Türk tarım ve sanayi sektörünün önemli kuruluşlarından biri olan İGSAŞ, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Şirket, tüm Türkiye’yi üzüntüye boğan 6 Şubat depreminden en fazla şekilde etkilenen illerden biri olan Hatay için aylar önce çalışma başlattı. Bu kapsamda Hatay’ın İskenderun ilçesinde, evleri yerle bir olan ve çadırlarda kalan afetzedelerin barınması amacıyla 213 konteynerlik ‘İGSAŞ Yaşam Kent’in kurulumu bitirilerek depremzedelerin hizmetine verildi.

İGSAŞ tarafından düzenlenen açılış törenine, İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, afet bölgesinde geçici görevlendirme ile bulunan Koordinatör Kaymakamlar Ceyhun Denli, Şafak Karaca, Miyase Demirkoparan ve İGSAŞ yöneticileri katıldı.

Depremin yaraları sarılıyor! Hatay’da ‘İGSAŞ Yaşam Kent’ açıldı!

 HATAY’A GÜBRE FABRİKASI KURULACAK

İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal, törende yaptığı konuşmada öncelikle Hatay’ın yaralarını sarmak ve istihdama katkı sağlamak amacıyla bölgeye gübre fabrikası açacakları müjdesini verdi ve şunları söyledi: ‘’ Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depreminde İGSAŞ olarak, afet bölgelerine ve vatandaşlarımıza yardım etmek için ilk günden bu yana var gücümüzle tüm imkanlarımızı sefwerber ederek çalışıyoruz. AFAD’ın destekleriyle kurduğumuz İGSAŞ Yaşam Kenti’mizin yapımını da bitirdik. Böyle anlamlı bir çalışmada emeği geçen herkesi yönetimimiz ve tüm İGSAŞ çalışanları adına tebrik ediyorum. Aramızdan ayrılan insanları geri getiremeyiz ama acılarımızı ve kayıplarımızı dayanışmayla hafifletebiliriz. Deprem bölgesinin yeniden ayağa kalkabilmesi için Hatay'a bir gübre fabrikası kurma kararı aldık. Bölge insanı için en önemli konunun istihdam ve yeni iş imkanları olduğunu görüyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmalarımıza da hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Kısa süre içerisinde fabrikanın üretime geçmesi için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bu çalışmalarımızın başkaları için örnek teşkil etmesi en büyük arzumuz. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da afetzede vatandaşlarımızın yanında olarak, birlik ve beraberlik içerisinde, yaralarımızı birlikte sarmaya devam edeceğiz.’’


 

 


Geri Dön