17 / 05 / 2024

Depremler Hatay'daki 18 bin 711 araçta hasara yol açtı!

Depremler Hatay'daki 18 bin 711 araçta hasara yol açtı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerin Hatay'daki 18 bin 711 araçta hasara neden olduğu bildirildi.



"Hasarın önemli bir kısmı araçlarda meydana geldi"

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Anadolu Ajansı muhabirine, şehrin 6 Şubat tarihinde büyük bir afet yaşadığını belirtti.

Araçlar için yürütülen hasar tespit işlemlerine değinen Hatay Valisi Mustafa Masatlı, "Deprem felaketi binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden olduğu gibi büyük çapta maddi zarara da nede olmuştur. Söz konusu bu zararların önemli bir bölümünün de vatandaşların araçlarında meydana geldiğini görmekteyiz. Yapılan son tespitlere göre şehrimiz genelinde 18 bin 711 aracın hasar gördüğü belirlendi." dedi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı yaptığı açıklamada Hatay'ı yeniden "ayağa kaldırmak" için çalışmaların sürdüğünü kaydederek, şunları dile getirdi: "Devletimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de tüm kurumlarıyla medeniyetler şehri Hatay'ımızda yaraları hızla sarmak amacıyla çalışmalarına devam edecektir. Aziz milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Allah'tan böyle afetlerin bir kere daha yaşanmamasını niyaz ediyoruz."

Depremler Hatay daki 18 bin 711 araçta hasara yol açtı!

"Hasar gören araçlarımıza emniyet personelimiz gözü gibi baktı"

Otoparka gelen vatandaşlardan Mehmet Taze de depremler sebebiyle sanayideki iş yerinde 6 aracının zarar gördüğünü belirtti.

Araçların güvenliğini sağlayan ekiplere de teşekkür eden Mehmet Taze, "Hasar gören araçlara emniyet personelimiz gözü gibi baktı. Araçları en ince ayrıntısına kadar takip ediyor, sonrasında da mal sahiplerine teslim ediyorlar. Çok şükür canımıza bir şey olmadı." dedi.

Türkiye’de enflasyonun düşeceği tarih verildi! Kredi değerlendirme kuruluşu rakamı da açıkladı! 

Türk şirketleri Akkuyu’dan 4,3 milyar dolarlık işi üstlendi!

Tekstil sektöründe kriz: 150 bin kişi işten çıkarıldı!


Geri Dön