03 / 09 / 2024

Depremlerden etkilenen il ve ilçelerdeki mücbir sebep hali uzatıldı!

Depremlerden etkilenen il ve ilçelerdeki mücbir sebep hali uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), depremlerden etkilenen il ve ilçelerdeki mücbir sebep halinin uzatıldığını açıkladı. Buna göre, felaketten etkilenen şehirlerde deprem tarihi itibarı ile mükellefiyet kaydı bulunanların mücbir sebep halinde olduklarının kabul edildiği ifade edildi. 



Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Kahramanmaraş depremlerdinden etkilenen 4 il ve 2 ilçedeki mükellefler için mücbir sebep halinin 30 Kasım'a kadar uzatttığını duyurdu.

GİB'in internet sitesinde yer alan açıklamada, felaketten etkilenen illerde depremtarihi itibarıyla mükellefiyet kaydı bulunanların mücbir sebep halinde olduklarının kabul edildiği belirtildi. 

Depremlerden etkilenen il ve ilçelerdeki mücbir sebep hali uzatıldı!

Bu tarihten mücbir sebep hali sona erene kadar beyanname ve bildirimlerin verilme süresinin de ertelendiği kaydedilen açıklamada, "Mücbir sebep halinin Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için 30 Kasım 2024 Cumartesi günü sonuna uzatılması uygun bulunmuştur." ifadesine yer verildi.

Buna göre, beyanname ile bildirimlerin, verilme ve ödenme sürelerine ilişkin detaylara "gib.gov.tr" adresinden ulaşılabiliyorlar.

Esnaf isyanda! Depremzedelerin mücbir sebep hali 31 Ağustos 2024'te sona erecek! 

GİB açıkladı! Deprem bölgesindeki mükelleflerin teminat verme süreleri uzatıldı...

Deprem bölgesindeki yapılandırma ödemesine erteleme geldi!

Deprem bölgesindeki bazı illerde yapılandırma başvuruları 2 Aralık 2024'e kadar uzatıldı!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön