Kent Haberleri

Depremzede öğrencilere burs desteği! Depremzede öğrencilere ne kadar burs verilecek, başvurular başladı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde yakınlarını kaybeden ya da evi, iş yeri hasarlı olan depremzede öğrencilerin tamamına burs verileceğini açıkladı. Peki, Depremzede öğrencilere ne kadar burs verilecek, başvurular başladı mı?  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yakınlarını kaybeden ya da evi, iş yeri hasarlı olan depremzede öğrencilerin tamamına burs verileceğini açıkladı. 

Erdoğan'ın açıklamasının ardından burs desteğinden faydalanmak isteyen adaylar "Depremzede öğrencilere burs başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak kaç TL verilecek?" sorularına yanıt arıyor.

Peki, depremzede öğrencilere burs başvuruları ne zaman başlayacak? Depremzede öğrencilere burs ödemeleri ne kadar olacak?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında gazetecilerin gündeme yönelik sorularını cevapladı.

Başkan Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra devletin tüm kurumlarının bölgede görev yaptığını kaydetti.

Erdoğan, depremde yakınlarını kaybeden ya da evi, iş yeri orta veya üstü hasarlı olan depremzede öğrencilerin tamamına burs verileceğini ifade ederek "bunu ilk defa açıklıyorum" dedi.

Kredi alanların kredilerinin bursa dönüştürüleceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yurtlara öncelikli depremzede öğrenciler yerleştirilecek" şeklinde konuştu.

Başkan Erdoğan, öğrencilerin Gençlik ve Spor Bakanlığı'na başvuru yapabileceklerini söyledi.

Erdoğan'ın açıklamasının ardından burs desteğinden faydalanmak isteyen adaylar "Depremzede öğrencilere burs başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak kaç TL verilecek?" sorularına yanıt arıyor.

DEPREMZEDE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN KREDİSİ BURSA DÖNECEK Mİ? 

Erdoğan, katıldığı canlı yayında depremzede öğrencilere dair değerlendirmelerde bulundu. 

Şu an hala yurtlar da kalan depremzedelerin olduğunu ve hizmetin devam ettiğini söyleyen Erdoğan, "Yemeleri içmeleri her şeyleri ile bu süreci devam ettiriyoruz. Yeni dönemde de yurtların inşası devam edecek. Halen 30 bini deprem bölgesinde olmak üzere 132 bin kardeşimizi misafir ediyoruz. Anaokulu ya da kreş çağındaki çocuklarımız için sınıflar oluşturduk. Buralarda 3 öğün sıcak yemek veriliyor" dedi.

Burs konusuna ilişkin de açıklama yapan Erdoğan, "Ek olarak depremde yakınlarını kaybeden, evleri hasar olan öğrencilerin tamamına burs verilecek. Kredi almakta olanların kredileri bursa dönüştürülecek. Yurtlara öncelikli olarak onlar yerleştirilecek" diye belirtti.

2000'den sonra sigorta girişi olanlara son dakika müjdesi! SSK ve BağKur'lular kısmi emekli olacak! Detaylara göz atın!

Evde bakım maaşı alanlar aman dikkat! Evde bakım maaşı alanlar bayram 2023 ikramiyesi alacak mı?