28 / 08 / 2024

Depremzedeler çileden çıktı! Full-paket olarak aldıkları konut sigortaları zararları karşılamıyor!

Depremzedeler çileden çıktı! Full-paket olarak aldıkları konut sigortaları zararları karşılamıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde araçları ve evleri hasar gören vatandaşların sigorta şirketleri ile başları dertte. Depremzedeler, konut sigortası yaptırdıkları halde şirketlerin çeşitli bahaneler ileri sürerek zararlarını karşılamadığından yakınıyor.



TAZMİNATI DA TAKSİTLE ÖDEYECEKLER

Depremzedeler çileden çıktı! Full-paket olarak aldıkları konut sigortaları zararları karşılamıyor!

Fahri Koca, 5 Şubat tarihinde konut sigortası poliçesinin yenilendiğini belirterek, bütün risklerin yer aldığı ‘full paket’ olarak konut sigortası yaptırdığını söyledi. Yaşanan deprem felaketinin ardından ise ödenek olarak sadece 4 bin 316 lira gibi çok cüzi bir rakamın çıkarıldığını kaydeden afetzede Fahri Koca, “Sanki dalga geçer gibi bir fiyat çıkardılar. Üstelik bir de bu parayı taksite böldüler. Şimdi parça parça taksitle ödeyecekler. Konut sigortası poliçesine deprem yazmadıkları için biz çok mağdur durumda kaldık” şeklinde konuştu.

DASK VE KONUT SİGORTASI YAPILMALI

Diğer yandan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), 11 şehrimizi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından DASK poliçesine ilişkin yapılan başvuru sayılarını açıkladı. Kuruma gelen DASK başvuru sayısının 221 bin 663'e ulaştığı bildirildi. DASK sigortasında 2023 yılı için belirlenen teminat limitinin 640 bin lira olduğunu belirten sigortacılar, konutun değerinin bu azami teminat tutarını aşması halinde konut sahiplerinin mutlaka konut sigortası yaptırmasını önerirken, deprem riskinin de mutlaka güvence altına alınması gerektiğini bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön