02 / 05 / 2024

Depremzedeler çileden çıktı! Full-paket olarak aldıkları konut sigortaları zararları karşılamıyor!

Depremzedeler çileden çıktı! Full-paket olarak aldıkları konut sigortaları zararları karşılamıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde araçları ve evleri hasar gören vatandaşların sigorta şirketleri ile başları dertte. Depremzedeler, konut sigortası yaptırdıkları halde şirketlerin çeşitli bahaneler ileri sürerek zararlarını karşılamadığından yakınıyor.



Kahramanmaraş ve Hatay merkezli deprem felaketlerinde evleri ve iş yerleri hasara uğrayan depremzedeler şimdi bir de sigorta şoku yaşıyor. Toplam 10 şehrimizi birden etkileyen şehirlerde bazı sigorta şirketlerinin poliçede yazılı olan farklı ifadeleri ileri sürerek depremzedelerin gerçek zararını karşılamadığı iddia ediliyor.

Depremzedeler çileden çıktı! Full-paket olarak aldıkları konut sigortaları zararları karşılamıyor!

OHAL ilan edilen şehirlerde yaşayan vatandaşlardan gelen şikayetlere göre, çok sayıda vatandaşın,  depremde önce 'full paket' olarak satın aldığı sigorta poliçelerinde 'deprem' yerine 'yer kayması' yazıldığı için paralarını alamadıkları ileri sürülüyor.

Yeni Şafak Gazetesi’nde yayınlanan habere göre, sigorta şirketlerinin deprem zararlarının karşılanması konusunda vatandaşlara gereken desteği vermiyor. Depremden önce satın aldığı konut sigortası poliçesi nedeniyle yaşadığı sıkıntıları anlatan afetzede Fahri Koca, sigorta şirketinin deprem zararlarını karşılama konusunda yan çizdiğini ileri sürerek, "Full paket diye satın aldığım konut sigortası poliçemde deprem teminatı yokmuş. Bu yüzden çok mağduruz. Konut sigortası poliçesine, deprem yerine 'yer kayması' yazılmış. Bunun karşılığında sadece 4 bin 300 TL ödenek çıkarttılar" şeklinde yakındı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön