28 / 04 / 2024

Depremzedeler ev beklerken konutlar açık artırma ile satılmış!

Depremzedeler ev beklerken konutlar açık artırma ile satılmış!

6 Şubat'ın yıl dönümünde aradan bir yıl geçmesine rağmen başta barınma olmak üzere bölgede temel sorunlar hala daha sürüyor. Depremzedelerin çadır ve konteynerlarda kaldığı Osmaniye'de TOKİ'nin yaptırdığı evleri açık artırmada sattığı ve bazı kişilerin 3-4 ev aldığı kaydedildi.



Türkiye’de, 6 Şubat 2023 tarihinde, saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem ile yıkıldı. Sonrasında saat 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha yaşandı. 

Yaşanan bu depremler, 11 şehirde çok büyük yıkıma neden oldu. Yaklaşık 13 milyon yurttaşın etkilendiği depremlerde Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elâzığ illerinde resmi açıklamalara göre; 53 bin 537 kişi yaşamını yitirdi, depremlerden 11 ilde 14 milyon kişi maalesef etkinlendi.

TOKİ İLANLARI EMLAKÇILARIN İLANLARINDA

karar.com'da yer alan habere göre; Osmaniye Düziçi 2. Etap Toplu Konutları’nda bulunan 165 daire, 3 Ekim 2023 günü  TOKİ  tarafından açık artırma ile satışa çıkartıldı. En düşük daire fiyatının 580 bin lira belirlenen konutların açık artırma ile satışı Osmaniyeliler tarafından tepki ile karşılandığı kaydedildi. Buna göre, toplu konutların satışındaki önemli iddia ise aynı kişi ve şahısların birden fazla daireyi satın aldığı ve bu daireler üzerinden ticaret yaptıkları oldu. Düziçi’nin kırsal kesiminde bulunan konutların yaklaşık olarak 200 metre ilerisinde depremzedelerin kaldığı bir konteyner kent yer alıyor.

Depremzedeler ev beklerken konutlar açık artırma ile satılmış!

Osmaniyeliler, 6 Şubat depremlerinde evsiz kalan yurttaşların konteynerde yaşarken, TOKİ’nin açık artırma ile daire satmasına ve bazı kişilerin birden çok dair satın aldığına yönelik iddialara yönelik tepki gösterdiler. Söz konusu konutların birçoğunun üzerinden çeşitli emlakçılara ait satılı veya kiralık ilanları bulunuyor.

Osmaniye Düziçi’nde yaşayan Necdet Vural, toplu konutların 7 yıl önce inşa edildiğini ve ortalama 5 yıldır terk edildiğini belirterek, şunları kaydetti; “6 Şubat depremini yaşadık. 1 ay sonra burası depremzedeler için tadilat ettirilip depremzedelere konaklama alanı olarak yapılacağı duyuruldu. Kullanılmaz bir haldeydi. Pencereleri, kalorifer petekleri, demirleri sökülmüş durumdaydı. Kaymakamlık tarafından tadilat gördü burası, sanıyorduk ki depremzedelere verilecek. 200 metre yukarıda konteyner kentimiz var. Burasının depremzedeleri verileceğini düşünerek umutlanmıştık. Ama burası TOKİ tarafından satıldı. Birçok ilde satışı yapıldı, Adana, Gaziantep gibi illerde satışı yapıldı 3 daire, 4 daire, 5 daire alanlar var.”

DEPREMZEDELER YAŞAM MÜCADELESİ VERİRKEN TOKİ EVLERİ SATTI

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya ise söz konusu iddialara karşı şöyle konuştu: “AKP iktidarı aslında 6 şubat depremin sonra çadır satan Kızılay’la biz depremzedelerin tepkisini çeken AKP iktidarı burada da şaşırtmadı. Burada da başını sokacak evi olmayan depremzedelerimiz konteynerde kentte yaşam mücadelesi verirken ve bu konutlar bizlere tahsis edilecek, bizlere verilecek diye umut edip beklerken hiç şaşırtmadı TOKİ bu konutları açık artırma ile 3 Ekim'de satışa çıkardı.

TOKİ Tuzla mağdurları ve Murat Kurum anlaşamadı: Taksitlere 6 ayda bir zam yapılması önlenemez!

TOKİ açıkladı! Adana'da 2+1,3+1 deprem konutlarında son düzlüğe girildi!

Tapu dolandırıcısı TOKİ arsa çekilişinde vatandaşları 430 bin TL dolandırdı! 

TOKİ Şubat 2024 kampanyalarını tek tek duyurdu! Tam 4 bin 800 konutluk 16 yeni proje geliyor! 

 


Geri Dön