27 / 04 / 2024

Tapu dolandırıcısı TOKİ arsa çekilişinde vatandaşları 430 bin TL dolandırdı! 

Tapu dolandırıcısı TOKİ arsa çekilişinde vatandaşları 430 bin TL dolandırdı! 

Eskişehir'de bir dolandırıcı TOKİ arsa çekilişine katılan vatandaşları tapu verme vaadiyle 400 bin TL dolandırdı.



Eskişehir'de kendisini TOKİ'de görevli olarak tanıtan S.O, arsa çekilişinde arsa almaya hak kazanan 43 vatandaştan "tapu verme" vaadiyle 10'ar bin lira alarak toplamda 430 bin TL dolandırdı.

TAPU VAADİYLE 430 BİN TL DOLANDIRDI!

Eskişehir'de kendisini TOKİ'de görevli olarak tanıtan S.O, arsa çekilişinde arsa almaya hak kazanan 43 vatandaştan "tapu verme" vaadiyle 10'ar bin lira alıp Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne yönlendirdi. Müdürlüğe giden vatandaşlar, dolandırıldıklarını anlamasıyla polise ihbarda bulundu.

Tapu dolandırıcısı TOKİ arsa çekilişinde vatandaşları 430 bin TL dolandırdı! 

TAPU DOLANDIRICISI YAKALANDI!

Gazeteduvar'da yer alan habere göre; Eskişehir'de, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) arsa çekilişine katılan vatandaşları "tapu verme" vaadiyle 430 bin lira dolandıran şüpheli,  başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdiği operasyonla S.O'yu, Kocaeli'nin Darıca ilçesinde yakaladı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı.

TAPU SAHİPLERİ DİKKAT!

Tapusu olan vatandaşların  dolandırıcılığa maruz kalmamaları için alınabilecek önlemler arasında, e-Devlet üzerinden yapılacak Tapu SMS kaydı oldukça büyük bir öneme sahip. 

Vatandaşlar, e-Devlet sistemine giriş yaparak, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Telefon Bilgileri Beyan sistemine kullandıkları telefon numaralarını kaydedebiliyor. 

Bu şekilde, üzerinize kayıtlı tapu ile ilgili herhangi bir işlem talebi olduğunda size anında SMS yolu ile bilgi geliyor ve habersiz işlemler engellenebiliyor. 

Bu tedbirler sayesinde vatandaşların tapu kayıtları üzerinde yapılacak herhangi bir işlem, tapu sahibinin bilgisi ve rızası alınmadan yapılamıyor.  Bu şekilde, tapuda dolandırıcılık riski en aza indiriliyor ve tapu sahiplerinin de hakları korunmuş oluyor. 

Gayrimenkul dolandırıcılarının oyunlarını bozacak yöntemler deşifre oldu! Gayrimenkul almadan önce bilmeniz gerekenler!

Ev alıp satmak isteyenler dikkat! Sahte emlak komisyoncusundan tam 430 bin Euro'luk dolandırıcılık!

Geri Dön