29 / 04 / 2024

Depremzedeler için yapılacak 9 bin konuttan 3 bininin ihalesi tamamlandı!

Depremzedeler için yapılacak 9 bin konuttan 3 bininin ihalesi tamamlandı!

Osmaniye'de yapılacak 9 bine yakın kalıcı konuttan 3 bininin ihalesinin tamamlandığı açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri olan Osmaniye'de evleri yıkılan veya ağır hasar gören depremzedeler için yaptırılacak 9 bine yakın konuttan 3 bininin ihale süreci tamamlandı.

6 Şubat meydana gelen depremler sebebiyle 9 bine yakın konutun yıkıldığı veya ağır hasar gördüğü Osmaniye'de il merkezi, ilçe ve köylere kalıcı konutların yapımıyla ilgili süreç sürüyor.

Depremzedeler için yapılacak 9 bin konuttan 3 bininin ihalesi tamamlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, 6 Şubat'taki depremlerde büyük yıkımın meydana geldiği ilde yaraların sarılması için gereken çalışmalara en hızlı şekilde başlandığını kaydetti.

Kalıcı konutlarla ilgili bütün planlamaların yapıldığını ifade eden Demirtaş, yaklaşık 8 bin 350 ağır hasarlı ve yıkık bina karşılığında inşa edilecek konutlar için zeminler incelenip uygun yerlerin tespitlerinin yapıldığını söyledi. İhalelere ilişkin konuşan Demirtaş, "Bunların ara ara ihaleleri yapılıyor. Şu ana kadar 3 bin konutun ihaleleri yapıldı." şeklinde konuştu.

Peki, projeler ne zaman tamamlanacak? İşte ayrıntılar...


Geri Dön