Kent Haberleri

Depremzedeler için yapılan 531 köy evi teslim edildi! 3 bin 302 kırsal konutun da kurası çekildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan 3 bin 302 kırsal konutun kurası çekildi. Bunların yanı sıra 531 köy evinin de teslimi yapıldı. İşte ayrıntılar... 

6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, TOKİ eliyle inşa edilen afet konutlarının yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda da köy evleri inşalarında çalışmalar gece gündüz sürdürülüyor. Ekipler, köy evlerinin inşasında yer seçiminde titiz bir çalışma sürdürüyor. 

Bu çerçevede, yapının inşa edileceği alandaki zeminin sağlamlığı, özellikle vatandaşların istekleri ve taleplerine göre belirleniyor ve çalışmalar yapılıyor. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan 3 bin 302 adet kırsal konutun kuraları çekildi ve hak sahipleri de belirlendi. 

Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürü Tayfun Temur, köy evleri ile ilgili açıklamalarda bulundu ve 6 Şubat depremlerinin kent merkezinde olduğu kadar kırsal mahallelerde de yıkıma neden olduğunun altını çizdi. 

Bu açıdan Yapı İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda kırsal afet konutlarında sürdürülen çalışmalarda 3 bin 302 kırsal konutun kurasının çekildiğine dikkat çeken Temur, "Köy evlerine karşı memnuniyet had safhada denebilir çünkü hatta bazı ailelerimiz bize, 'villa yapıyorsunuz' diye konuşuyor. Şu anda herkes bu konudan memnun" ifadelerini kullandı. 

Temur, kırsal konutların bir kısmını hafif çelikten bir kısmını ise beton örmeden inşa ettiklerini dile getirdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Toplamda ihale edilen konut sayısı 12 bin 669 oldu, bunun 9 bin 902'si betonarme 2 bin 767'si ise hafif çelikten inşa ediliyor. Kırsaldan şu ana kadar Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüz toplamda 879 köy tipi konutun teslimini gerçekleştirdi. Biz de bunların 531'inin anahtarını vatandaşlarımıza verdik. Köy bazlı olarak teslimatlar sürüyor. Kırsalda 116 ailemiz fiilen evlerine geçip oturmaya başladı. Konut inşa sürecini biz en kısa sürede tamamlamak istiyoruz. Konut bazlı olarak bakarsak, 3 kura çektik, toplamda bu üç kurada 3 bin 302 kırsal konutun kura çekimleri yapıldı, hak sahipleri şu anda belirlendi. Yapı İşleri Genel Müdürümüz bu konuda iyi çalışıyor. İnşallah kısa zamanda vatandaşlarımızı evlerine geçirmiş olacağız."

AFAD olarak yapılan çalışmaları titizlikle takip ettiklerine vurgu yapan Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürü Tayfun Temur, köy evlerinin yapılırken yeni yerlerin seçildiğine, özellikle altyapıyla ilgili sorunla karşılaşılmaması için bunların kanalizasyonu, suyu ve elektriğinin gelmesinin gerektiğine dikkat çekti. Temmur, konuya ilişkin açıklamasını şu ifadeleri kullanarak tamamladı:

"Özellikle su konusunda teminle alakalı ilgili kurumlarla birlikte istişare süreciyle ilerliyoruz. Ayrıntılı bir şekilde de bunu hem Sayın Valimiz hem de Bakanlığımız izliyor."

TOKİ’nin yüzde indirim kampanyasından 22 bin 187 konut ve iş yeri alıcısı yararlandı!

Konut piyasasında rüzgar tersine döndü! Kiralar düşüyor!

Konut fiyatlarındaki reel kayıp 2018'i bile aştı: Konut almak akıllıca bir yatırım değil! 

Suriye ve Lübnan’dan gelen mülteciler  artarsa kiralar da artar! Enflasyonu kira bozdu hikayeleri de…