11 / 05 / 2024

Depremzedelerden 5 bin TL konteyner kirası alınıyor iddiası! 

Depremzedelerden 5 bin TL konteyner kirası alınıyor iddiası! 

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Meclis'te yaptığı açıklamasında depremzedelerden 5 bin TL konteyner kirası alındığını gündeme getirdi. İşte ayrıntılar...



Türkiye Büyük Millet Meclisinin 41’inci Birleşimi bugün gerçekleştirildi. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Meclis konuşmasında depremzedelerin kaldığı konteynerler ile ilgili önemli bir iddiayı gündeme getirdi. 

Abdurrahman Tutdere, şu anda Türkiye genelinde 579 bin 863 kişinin konteynerde yaşadığının altını çizdi. "İktidar olaraksiz bu konteynerlere 5 bin lira kira alıyorsunuz, kira" ifadelerini kullanan Tutdere, bu rant düzeninin değişeceğini, kendilerinin halkın bütçesini yapacaklarını söyledi. 

Tutdere'nin bu açıklamasına, Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı "Yalan söylüyorsun ya. Konternerden kira alınır mı?" diyerek tepki gösterdi. Bunun üstüne CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç da kira alındığını yineleyerek "Konteynerden kira alınıyor arkadaşlar" dedi. 

Depremzedelerden 5 bin TL konteyner kirası alınıyor iddiası! 

Bunları yanı sıra, geçtiğimiz günlerde 6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Hatay’da konteynere başvurmama koşuluyla vatandaşlara verilen 3 bin lira kira desteğinin, bölgedeki kira fiyatlarından çok düşük olduğu belirtilmişti. 

Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar'ın aktardığına göre; Hatay Barosu Başkanı avukat Erhan Nizamoğlu, konuya ilişkin açıklamasında Anayasal olarak güvence altına alınan yaşam hakkı ve konut/barınma hakkı hususları kapsamında, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlar arasında kira yardımı açısından konaklayan/konaklamayan ayrımının kaldırılmasının gerektiğini vurguladı. 

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara da bu konuya ilişkin olarak bu dönemde, bu rakamlara kiralık bir yer bulunamayacağının herkes tarafından bilindiğini vurgulamış ve "Rant için kentsel dönüşüm yasası geçirenler, 10 ayda ‘kira yardımı’nı güncellemediler. Şimdi pek çok depremzede mutfak masraflarını, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla konteynerden vazgeçip çadırı tercih ediyor" ifadelerini kullanmıştı. 

Yalova'da Arap vatandaşlar aldıkları evleri boş tutuyor! 

Son dakika! Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiyede tarih resmen açıklandı! 

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları gerilerken, konut kiraları yüzde 6,2 yükseldi!


Geri Dön