14 / 05 / 2024

Son dakika! Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiyede tarih resmen açıklandı! 

Son dakika! Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiyede tarih resmen açıklandı! 

Çalışan emeklilere de verilmesine karar verilen 5 bin TL'lik ikramiyeye dair ödeme tarihi netleşti. İşte ikramiyelerin yatacağı o tarih...



Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde torba yasa ile yasalaştırılması planlanan çalışan emeklilere 5 bin liralık ikramiye için ödeme tarihleri belli oldu. Habertürk'ün aktardığı detaylara  bankalara ikramiyelere dair gerekli talimatların iletildiği ve hazırlıkların yapıldığı kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre 28-29 Aralık 2023 tarihlerinde 5 milyona yakın çalışan emekli, 5 bin liralık ikramiyelerini almış olacağı belirtildi.

NELER OLMUŞTU?


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla emeklilere Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle bir kereye mahsus 5 bin lira ikramiye verilmiş fakat çalışan emekliler ikramiyenin dışında tutulmuştu. Söz konusu karar kamuoyunda büyük tepkiye sebep olmuştu.

Son dakika! Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiyede tarih resmen açıklandı! 

AK PARTİLİ YÖNETİCİLER CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A İLETTİ

AK Partili yöneticiler de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a emeklilerin kapsam dışında kalmasının yerel seçim öncesi sıkıntı yaratacağı ve ihtiyacı olduğu için çalışmak zorunda kalan emeklilerin tepkisinin arttığı belirtmişti. Bunun üzerine AK Partili yöneticiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüş, ziyarette "Olumlu bir şey yapalım dedik, sürekli olumsuzluk konuşuluyor. Şimdi belli kısmın ikramiye almasını sağlarsak bu defa dışında kalanlardan büyük tepki alacağız. Bir düzenleme yapıp çalışan emekliler dahil tüm emeklilerin ikramiyeden faydalanmasını sağlayalım" önerisini dile getirdikleri söylemişlerdi.

TEPKİLER MEYVELERİNİ VERDİ

Tüm bunların üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışmayan emeklilere de 5 bin Türk Lirası ikramiye verileceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Emeklilerin yükünü hafifletmek amacıyla geçen ay bir kerelik 5 bin Türk Lirası ilave ödeme kararı almıştık. Kanun teklifimiz TBMM'den geçti ve toplamda 10 milyon 430 bin çalışmayan emeklinin hesabına 5 bin TL'lik ödemeleri yatırıldı. Açıkçası emeklilerin bir bölümünün dışarıda bırakılması bizim de içimize sinmeyen bir durumdu. Bunun çiftçi ve esnaf emeklilerin de yer aldığı emeklilerimizde gönül kırgınlığına neden olduğunu fark ettik. Söz konusu ilk düzenlemeden faydalanamayan çiftçi ve bağkurlu esnaf emeklilerimiz başta olacak şekilde 4 milyon 689 bin emeklimizin tek seferlik 5 bin TL ödeme imkanından yararlanmalarını sağlayacağız. Toplamda 15 milyon 120 bin emeklinin tamamına bir kerelik 5 bin TL ödeme gerçekleştirmiş olacağız. Tüm emeklilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bundan sonra da emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

 

Kira fiyatlarındaki köpük eridi!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun en düşük emekli maaşını duyurdu: 11 bin TL'nin üstüne çıkar!

Çift sözleşmeye, fahiş kiralara son! Her şey E-devlet’ten olacak!


Geri Dön