02 / 05 / 2024

Depremzedelere Hibe ve Faizsiz Kredi Başvurusu Başladı mı? İşte Detayları ve Nasıl Başvurulur?

Depremzedelere Hibe ve Faizsiz Kredi Başvurusu Başladı mı? İşte Detayları ve Nasıl Başvurulur?

Depremzede hibe ve faizsiz kredi başvurusu detayları belli oldu. Deprem bölgesinde etkilenen vatandaşların evlerin inşa edilmesinde hibe ve faizsiz kredi desteği sunuluyor. Başvuruların ne zaman başlayacağı merak ediliyor. İşte depremzedeler için hibe ve faizsiz kredi desteği detayları…



Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara hibe ve faizsiz kredi desteği sunulacağı uzun süredir gündemde yer almaktaydı. Şu an bu destek hakkında bazı detaylar belli oldu. Kimlerin başvurabileceği ve ne zaman başvuru yapılacağı evleri zarar gören vatandaşlar tarafından merak edilyor. İşte depremzedeler için sunulan hibe ve kredi desteği ile ilgili tüm detaylar...

Faizsiz Kredi ve hibe tutarı ne kadar olacak?

Deprem bölgesindeki illerde kendi evlerini yeniden yaptırmak isteyen depremzedeler için belirli miktarlarda faizsiz kredi ve hibe desteği sunulacak. Bu kapsamda konut için 500 bin TL hibe desteği verilirken iş yeri için 250 bin TL hibe verilecek. Konutlar için belirlenen faizsiz kredi 500 bin ile 800 bin TL, iş yerleri için de 250 bin ile 500 TL arasında verilecek.

Konut kredileri için belirlenen yeni düzenlemeye göre, brüt inşaat alanı 100 metrekareye kadar olan konutlar için en fazla 500 bin TL, 101-150 metrekare aralığındaki konutlar için 700 bin TL ve 151 metrekareden büyük olan konutlar için ise 800 bin TL'ye kadar kredi imkanı sunulacak. Brüt inşaat alanı 50 metrekareye kadar olan işyerleri için en fazla 250 bin TL, 100 metrekareye kadar olan işyerleri için 400 bin TL ve 100 metrekareden büyük işyerleri için ise 500 bin TL'ye kadar kredi imkanı sunulacaktır. Ayrıca krediler 2 yıl ödemesiz dönem ve 10 yıl vade ile kullanılacaktır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön