28 / 04 / 2024

Depremzedelere son dakika uyarısı: Zemin etüt raporu alırken sakın bunu yapmayın! 

Depremzedelere son dakika uyarısı: Zemin etüt raporu alırken sakın bunu yapmayın! 

Jeofizik Mühendisleri Odası Antep Bölge Temsilcisi Burhan Canpolat, Gaziantep'teki depremzede vatandaşalra son dakika uyarısında bulundu. İşte zemin etüt raporu ile ilgili dikkat edilmesi gereken o detay....



6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde büyük yıkım yaşandı. Söz konusu ilçelerin yeniden ayağa kaldırılması için çalışmalar devam ediyor. 

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde, Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde 4 bin 127 bina deprem anında yıkıldı. Yapılan hasar tespit çalışmalarının ardından da 70 bin az hasarlı, 5 bin 500 orta hasarlı, 14 bin 500 ise ağır hasarlı bina olduğu belirlendi. 

Bianet'te yer alan habere göre, depremin ardından kontrollü yıkımlar devam ederken, Jeofizik Mühendisleri Odası Antep Bölge Temsilcisi Burhan Canpolat, zemin etüt ve imar çalışmalarında standartlara ne kadar uyulduğu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Depremzedelere son dakika uyarısı: Zemin etüt raporu alırken sakın bunu yapmayın! 

ZEMİN ETÜT RAPORUNDA BUNA DİKKAT

Jeofizik Mühendisleri Odası Antep Bölge Temsilcisi Burhan Canpolat, Gaziantep'in kırsal bölgelerinde tescil belgesine sahip olmayan kişilerin zemin etüt raporu vermeye çalıştığına dikkat çekti. 

6 Şubat depremlerinden sonra hasar tespit çalışmalarının büyük oranda tamamlandığının da altını çizen Burhan Canpolat, yıkım ve enkaz kaldırma işlemlerinin de sürdüğünü, fakat bu alanda pek çok sorun olduğunu belirtti. Canpolat, söz konusu açıklamasında "Çevreye ve tarım arazi bölgelerine dökülen enkaz ilerleyen süreçlerde ciddi bir krize neden olacak" diye konuştu. 

Arsa parsellerinde ve zemin etüt çalışmalarında Bakanlığın kıstaslarına uyulmaya çalışıldığına vurgu yapan Canpolat, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şahinbey Belediyesi yerinde kontrol mekanizması kurdu, Şehitkamil Belediyesi’nde hâlâ yerinde kontrol gerçekleştirilmiyor" dedi ve en yakın zamanda yerinde kontrollere başlanmasının gerektiğini, bunun zemin etüt raporunun doğruluğu için gerekli olduğunu aktardı.

Depremzedelere son dakika uyarısı: Zemin etüt raporu alırken sakın bunu yapmayın! 

DEPREMZEDELERE SON DAKİKA UYARISI 

Jeofizik Mühendisleri Odası Antep Bölge Temsilcisi Burhan Canpolat, kırsal yerleşim alanlarında zemin etüt çalışmalarında usulsüzlüklerin olduğunu dile getirdi. 

Konuya ilişkin, "Yerinde Dönüşüm Projeleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatıldı, kontrol mekanizması ise Çevre ve Şehircilik Müdürlüklerinin elinde" ifadelerine yer veren Burhan Canpolat, özellikle kırsal alanlarda tescili olmayan kişilerin zemin etüt raporu yapmaya teşebbüs ettikleri duyumlarını aldıklarına dikkat çekti. 

Canpolat, vatandaşların tescilsiz bürolarla anlaşmamalarını önerdiklerini vurguladı. 

Kentlerin deprem öncesindeki durumlarına geri dönmesi için kurumlar arası işbirliğinin önemini vurgulayan Canpolat, "Depremin ardından yıkımın çok fazla olması sebebiyle zorlu şartlarda sürdüğünü söyleyebiliriz. Burada en önemli şey: Devletin ve yerel idarelerin katkılarını artırarak bir an önce şehirlerin deprem öncesine yakın bir düzene dönülmesini sağlaması" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Dirençli binalar artık tercih değil zorunluluk! Marmara depreminde sanayinin çarkları durabilir! 

Çimsa, Beton 2023 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi'nde yeni beton ürününü tanıttı!

Dünyaca ünlü Şehir Plancısı Prof. Dr. Carlos Moreno: 15 Dakikalık Şehir'i açıkladı! Hayatımız kolaylaşacak...

Yeni kentsel dönüşüm yasasında ilk adım Beyoğlu Belediyesi'nden geldi: Binaların fotoğrafları çekiliyor! 


 


Geri Dön