28 / 04 / 2024

Deri ihracatçıları ayakkabı ürünlerini Dünya Ayakkabı Kongresinde Metaverse ile tanıtacak!

Deri ihracatçıları ayakkabı ürünlerini Dünya Ayakkabı Kongresinde Metaverse ile tanıtacak!

İstanbul’da düzenlenecek Dünya Ayakkabı Kongresinde firmaların ürünleri Metaverse ortamında artırılmış gerçeklik teknolojisiyle ziyaretçilere gösterilecek. Ziyaretçiler ürünleri üç boyutlu 360 derece inceleme şansını bulacak.



Küresel ayakkabı endüstrisinin profesyonelleri, İstanbul’da ‘Dünya Ayakkabı Kongresi’ de buluşacak. Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği’nin düzenlediği kongre 7 Kasım’da başlayacak.

Dünya Ayakkabı Kongresi’nde konuşmacı olarak katılan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, bu yılki temalarının ‘Geleceği Şekillendirmek’ olacağını söyledi. Kongrede yeni trendler, teknolojik gelişmeler ve sürdürülebilirlik başta olmak üzere sektörü ilgilendiren tüm kritik başlıkların ele alınacağını belirten Zandar, Türk deri ihracatçılarının dijitalleşmede öncülük yaptığını dile getirdi. Zandar, 2023 yılı Ocak-Eylül döneminde 931 milyon dolarlık ayakkabı ihracatı gerçekleştirdiklerini belirterek son üç yıl içerisinde ayakkabı ihracatında yüzde 21 artış yaşadıklarını aktardı. Zandar, şöyle devam etti: “Deri ve deri mamulleri ihracatımızda ayakkabının payı yüzde 62. Ana pazarımız Rusya’ya geçen seneye oranla bu sene 9 aylık dönemle yüzde 80 artışla 124 milyon dolarlık ayakkabı ihracatı yaptık. Almanya’ya 67 milyon dolarlık, Irak’a yüzde 14 artışla 58 milyon dolarlık ayakkabı ihracatı gerçekleştirildi.”

METAVERSE ORTAMINDA TANITIM

Deri ihracatçıları ayakkabı ürünlerini Dünya Ayakkabı Kongresinde Metaverse ile tanıtacak!

Başkan Zandar, pandemi döneminde dünyanın ilk dijital fuarı Shoedex2020’yi gerçekleştirdiklerine vurgu yaparak şöyle devam etti: “Dünyada ilk kez Türk deri ihracatçıları olarak Metaverse’de ürünlerimizi sergiledik. Birliğimiz dijitalleşme faaliyetleri kapsamında, her sene artırılmış gerçeklik teknolojisiyle EİB metaverse altyapısında ürünlerini sergiliyor. Bu defa Dünya Ayakkabı Kongresinde ürünlerimiz Metaverse ortamında artırılmış gerçeklik teknolojisiyle ziyaretçilere gösterilecek. Katılımcılar ürünlerimizi üç boyutlu 360 derece inceleme şansını bulacak.”

DİJİTALDE SEÇ, AYAĞINDA DENE!

Zandar, şirketlerin ürünlerinin gerçekçi doku ve yansıma ile EİB’e özel geliştirilen bir yazılımla modellenerek üç boyutlu olarak sistemle entegrasyonun sağlanacağını söyledi.  Erkan Zandar, sözlerini şöyle sürdürdü: “EİB Metaverse trend alanında ziyaretçiler, geliştirilen yeni proje ile sisteme entegre bir kiosk ile dijital ortamda seçtikleri ayakkabı ürünlerini bizzat kendi ayağı üzerinde deneme şansını bulacaklar. Firma logoları, fiyat aralıkları, ürün kodları, ürünlerin teknik özellikleri ve firma iletişim bilgileri modellenen ortama entegre edilerek ziyaretçilerin katılımcı firmalarımızın dijital stantlarını bulundukları yerden ziyaret etmelerine ve ürünleri incelemelerine imkan verecek.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön