10 / 05 / 2024

Deri sektöründe tehlike çanları çalıyor! Düşük kur yüzünden pazarı kaybetme tehlikesi kapıda!

Deri sektöründe tehlike çanları çalıyor! Düşük kur yüzünden pazarı kaybetme tehlikesi kapıda!

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Başkanı Gürkan Gözmen, “Düşük kur nedeniyle uluslararası piyasada rekabet gücümüz zayıflıyor. Eldeki pazarları da kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya bir durumdayız” dedi.



DÜŞÜK KUR BÜYÜK SORUN

Düşük kurun ihracatçıların rekabet gücüne darbe vurduğunu dile getiren Gözmen, "Düşük döviz artan maliyetler karşısında sıkıntı yaratıyor. Kar elde etmek mümkün değil. Fiyatı arttırarak bu pazarlara girip rekabet etme şansımız yok. Eldeki pazarlar yavaş yavaş kaybedilme tehlikesiyle karşı karşıya. Kur artarsa maliyetler inecek. İşçilik ve enerji maliyetleri yüzde 40'a yakın oranda ve bizi olumsuz etkiliyor. Kur böyle devam ederse deride geçen yılın ihracatını yakalamak zor olur. Ama kur artarsa bu rakamların üstüne çıkarız" ifadesini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön