29 / 04 / 2024

Derindere Otomotiv inşaat sektörüne girecek!

Derindere Otomotiv inşaat sektörüne girecek!

Toyota'nın en büyük bayilerinden Derindere, marka ile yollarını ayırıyor. Derindere'nin Toyota'dan gelen 'yeni yatırım' talebini kabul etmediği için ayrılma kararı aldığı ve şirketin inşaat sektörüne yöneleceği belirtiliyor.



TOYOTA'NIN Türkiye'deki ilk bayisi Derindere kapanıyor. 1984 yılında  Samsun 'da açılan ve arl v'j dından 1997 yılında Zeytinburnu sahilyolu üzerinde ikinci plazayı kuran Derindere halen Toyota'nın en çok otomobil satan bayileri arasında yer alıyor. Toyota'nın Derindere'den yeni bir yatırım talep ettiği ve Derindere'nin sahibi Özkan Derindere'nin de bu teklifi kabul etmediği için yolları ayırma kararı aldığı söyleniyor. 


Bir söylenti de Toyota bayiliğinden çıkan grubun inşaat alanında büyüme isteği olduğu yönünde.

Arazisi altın değerinde Zeytinburnu sahil yolundaki arazinin Devlet Demiryollan'na mı yoksa grubun kendisine mi ait olduğu bilinmiyor. İstanbul'un en değerli bölgelerinden biri olarak görülen 21 bin metrekarelik arazi şayet gruba ait ise inşaat işine burada devam etmesi bekleniyor. Otomotiv sektöründe 42 yıldır faaliyet gösteren Derindere Turizm Otomotiv San. Tic. A.Ş ayrıca 1998 yılında kurduğu ve sektörün en büyük oyuncusu haline geldiği Derindere Filo Kiralama ile de hizmet veriyor. 15 bin adetlik araç filosu ile sektörün en büyük yerli sermayeli filo kiralama şirketi. Derindere, Filo kirala şirketi dahilinde son 3 yıl içerisinde 765 milyon TL değerinde araç yatırımı gerçekleştirmişti.Derindere 2011 ve 2012 yıllarında Türkiye'nin en büyük 500 şirketini belirlemek amacıyla hazırlanan Fortune 500 ve Capital 500 listelerinde yer almayı başaran nadir otomotiv bayilerden biriyd


Kaan Zenginli-Star


Geri Dön