29 / 04 / 2024

Design Turkey Tasarım Ödülleri sahiplerini buldu!

Design Turkey Tasarım Ödülleri sahiplerini buldu!

Tasarım ile ilgili Türkiye"de gerçekleştirilen en kapsamlı ve profesyonel proje olarak bilinen Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri bu yıl ikinci kez sahiplerini buldu



İşte 'İyi Tasarım', 'Üstün Tasarım' ve 'Kavramsal Tasarım' kategorilerinde verilen ödüllerin sahibi olan tasarımlar ve yaratıcıları
 
Tasarım kültürünün yaygınlaştırmak, Türk endüstrisinin stratejilerine yön vermek, toplumda tasarım farkındalığını yükseltmek ve nitelikli tasarımları teşvik etmek hedefleriyle ilk kez geçen sene yola çıkan Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri bu yıl ikinci kez gerçekleştirildi. Turquality Programı dahilinde Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu"nun (ETMK) işbirliği ile gerçekleştirilen yarışma Türkiye"nin tasarım alanında markalaşması için şimdiye kadar atılan devlet destekli en önemli adımlardan biri olarak kabul ediliyor.

Design Turkey"de ödüllendirme süreci üç ana kategoriden oluşuyor: İyi tasarım ölçütlerini yerine getiren tasarımlara İyi Tasarım Ödülü, üstün tasarım ölçütlerini yerine getiren tasarımlara da Üstün Tasarım Ödülü veriliyor. Gelecekte endüstriye yön verecek yaratıcı fikirleri desteklemek amacıyla verilen ve her yıl farklı bir tema altında düzenlenen Kavramsal Tasarım Ödülleri ise üretim için programa alınmamış tasarım projelerini değerlendiriyor.

222 ÜRÜN DEĞERLENDİRMEYE ALINDI

Başvuru, ön eleme, ödüllendirme ve tanıtımdan oluşan dört aşamalı bir sürecin izlendiği Design Turkey ödüllerinin önemi, ödül sahiplerine projenin gücünü Design Turkey logosu ile ürünlerine taşıyarak, ürünlerinin ulusal ve uluslararası arenada tasarım değerini belgeleme, pazardaki stratejik konumlarını güçlendirme, Design Turkey organizasyonunun sunacağı yurtiçi ve yurtdışı tanıtım olanaklarından faydalanma, ulusal ve uluslararası alanda tasarım dünyasına açılma fırsatlarını sunmasından kaynaklanıyor.

Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri bu yıl ambalaj, aydınlatma, elektronik ürünler, ev cihazları, ev ve ofis gereçleri ve aksesuarları, kamusal ve ticari ürünler, ev mobilyası, ofis mobilyası, spor, hobi, oyun ve kişisel ürünler, ulaşım ve taşıma araçları, yapı gereçleri, yatırım ürünleri ve tıbbi cihazlar alt kategorilerinde verildi. Tasarımla ilgili birçok farklı alanda uzmanlaşmış dünyaca ünlü isimlerden oluşan 30 kişilik jüri, ön elemeyi geçen başvurular arasından toplam 222 ürünü sektörel bazda değerlendirmeye aldı. Toplam 13 sektörde 47 ürün İyi Tasarım Ödülü"ne, 19 ürün Üstün Tasarım Ödülü"ne değer bulunurken, bu yılki teması İnsani Tasarım olarak belirlenen üç kavramsal proje de Kavramsal Tasarım Ödülü"ne layık görüldü.
 
1. DEKORASYON TARZIM

œAlışveriş yapmayı en çok sevdiğim şehir uzun süre yaşadığım için Londra ve Londra"dan Eurostar"la birkaç saatte ulaşabildiğim, hafta sonlarını değerlendirebildiğim güzel şehir Paris. Mozaik, benim için her zaman vazgeçilmez olan Vitra ve Established&Sons markalarının tasarımlarını bulabildiğim tek yer. Mozaik, iyi yaşamayı hedefleyen, hayatta mükemmelliği ve kaliteyi yücelten özenle seçilmiş tasarım ürünleriyle zamanın ruhuna karşı koyan mekanlar yaratmayı kolaylaştırıyor. Salonumdaki en değerli köşe Assouline kitaplarına ayrılmış durumda çünkü ayrıcalıklı koleksiyon yayınlarıyla hem ruhuma iyi geliyor hem de evime hoşluk katıyor.
İç mimar Beliz Köprülü Sarıyer

2. TASARIM

SERAMİKTE DÖRDÜNCÜ BOYUTU KEşžFEDİN

Dünyaca ünlü tasarımcımız Defne Koz, VitrA markası için yepyeni bir seramik koleksiyonuyla karşımıza çıktı. Adı 4D olan koleksiyonunun en büyük özelliği, motiflerindeki 3 boyutlu etki. Flu dokuların, renklerin ve geometrik şekillerin hakim olduğu 8 seriden oluşan koleksiyon, özgün malzemesi ve üretim tekniğiyle farklılaşıyor.

3. FİKİR

LEGO GİBİ KANEPE

Geniş boyutlara ve rahat oturum düzenine sahip Luka Lego Koltuk, parça sayısını ve yerleşimini tamamen kullanıcıya bırakıyor. Luka Lego; oturma, uzanma ve uyuma için sunduğu konfor olanaklarıyla insanın her moduna uyum gösteriyor. Tıpkı lego yapar gibi şekilden şekle sokabileceğiniz Luka Koltuk, dinamik dekorasyon çözümleri sunuyor.
www.lazzoni.com.tr
Milliyet/Yasemin Aksoy


Geri Dön